Arne Slot: "Mats Wieffer kan geïnspireerd raken door Frenkie de Jong, of andersom"

17 maart 2023, 15:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer debuteren de komende interlandperiode in de selectie van het Nederlands elftal. De spelers van Feyenoord kregen deze vrijdag te horen dat zij zich na het weekend in Zeist mogen melden. Niet Ronald Koeman, maar Arne Slot bracht het duo het goede nieuws.

"Het is heel mooi voor de jongens, maar ook voor de mensen binnen de club. Geertruida is hier als jeugdspeler begonnen, dus dat is prachtig voor de jeugdopleiding. Dat Wieffer is geselecteerd, is een compliment voor de mensen die hebben besloten hem bij Excelsior op te halen. Maar het is vooral voor de jongens fantastisch dat zij erbij zitten", aldus Slot vrijdag tijdens een persmoment.

De trainer onthult hoe Geertruida en Wieffer erachter kwamen dat zij de definitieve selectie hebben gehaald. "De bondscoach had het mij verteld en gaf aan dat ik het ze kort voor het naar buiten kwam kon vertellen. Hoe het was om ze het te vertellen? Ze waren uiteraard heel erg blij. Niet alleen zij, ook hun collega's vonden het prachtig. Een paar spelers worden heel vaak opgeroepen. Dan hoef je niet iedereen bij elkaar te roepen. Maar de eerste keer is een bijzonder moment."

Dat Slot in de interlandperiode tijdelijk afscheid moet nemen van Geertruida en Wieffer, vindt hij geen probleem. "Zij kunnen geïnspireerd raken door de nieuwe omgeving. Zoals Mats Wieffer als hij met Frenkie de Jong op het veld staat, of andersom", lacht de trainer.

Ronald Koeman bracht kortgeleden een werkbezoek aan Feyenoord en raakte onder indruk van de werkethiek van de Rotterdammers. "De bondscoach kiest ervoor om langs de clubs te gaan, dat deed de vorige niet. Ronald is naast het feit dat hij een heel goede trainer is ook een bijzonder aimabel mens en zeer geïnteresseerd in wat er bij ons gebeurt. Dan is dat vooral leuk en interessant om hem bij te hebben. En voor hem waarschijnlijk leuk en interessant om te zien hoe wij werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen