Twee dagen voor de Clásico gaan de alarmbellen af bij FC Barcelona

17 maart 2023, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is momenteel nog maar de vraag of FC Barcelona-trainer Xavi Hernández zondag in de Clásico tegen Real Madrid een beroep kan doen op Pedri. De middenvelder was op de weg terug van een blessure en leek de kraker te gaan halen, maar heeft op de training van vrijdag een terugval gehad.

Pedri is sinds zijn entree bij FC Barcelona in de zomer van 2020 niet meer weg te denken van het Catalaanse middenveld. Ook bij de Spaanse nationale ploeg heeft hij een basisplaats. Maar Pedri ontbreekt inmiddels al een paar weken bij FC Barcelona wegens een spierblessure, die hij opliep in de heenwedstrijd tegen Manchester United in de tussenronde van de Europa League. Zonder de baltovenaar moest FC Barcelona haar meerdere erkennen in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

In eigen land zit FC Barcelona daarentegen op rozen. De Catalanen hebben in de competitie negen punten meer dan Real Madrid en staan met één been in de finale van de Copa del Rey. Zondag kan FC Barcelona nóg verder afstand nemen van Real Madrid, dat vanaf 21.00 uur de tegenstander is in het Spotify Camp Nou. Maar of Pedri van de partij is, dat zal nog moeten blijken. De kans lijkt nihil. Pedri verscheen twee dagen voor de kraker weliswaar op het trainingsveld, maar kon de sessie niet afmaken. Volgens Sport is het meespelen van Pedri in El Clásico 'bijna uitgesloten'. De technische staf lijkt zich ervan bewust te zijn dat het geen risico's kan nemen met de middenvelder, die al bijna een maand aan de kant staat.

Xavi kan zondagavond ook nog niet beschikken over Ousmane Dembélé. De Franse aanvaller kampt al sinds begin februari met een hamstringblessure. Woensdagavond baarde Dembélé nog opzien door zijn gezicht te laten zien tijdens een wedstrijd in het Engelse Championship.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen