Arne Slot bespreekt loting Feyenoord: "Dat is nu wel heel vroeg..."

17 maart 2023, 14:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot heeft voor de eerste keer gereageerd op de loting voor de kwartfinale van de Europa League. Feyenoord werd vrijdagmiddag gekoppeld aan AS Roma, dezelfde tegenstander die de Rotterdammers vorig seizoen in de finale van de Conference League troffen.

"Een gevoel van revanche of wraak? Dat is nu wel heel vroeg, omdat de wedstrijd van zondag in het hoofd zit", aldus Slot, die toegeeft dat er één of twee clubs zijn die hij liever had getroffen. "Maar die zijn het niet geworden. Er is één club die er ver bovenuit springt: Manchester United. Ik had verwacht dat het er twee zouden zijn, maar met Arsenal werd gisteren een van de twee uitgeschakeld."

Slot gelooft in een goede afloop voor Feyenoord in de dubbel tegen Roma, maar weet dat het geen eenvoudige opgave wordt om de halve finale te bereiken. "We hebben jongstleden van ze verloren in een zeer gelijkopgaande wedstrijd", doelt de trainer op de Conference League-finale. " Zij hebben zich sindsdien versterkt met Dybala, Matic, Belotti en Wijnaldum. Wij hebben een complete metamorfose ondergaan. Er is bijna niks meer over van het team, dus die wedstrijden kun je niet met elkaar vergelijken."

Dat Roma een sterke tegenstander is, blijkt volgens Slot wel uit het feit dat de Italianen in de vorige ronde Real Sociedad uitschakelden. De Rotterdammers beginnen het tweeluik met een thuiswedstrijd, wat de trainer een klein nadeel vindt. "Door de nieuwe uitregel is er een grotere kans op een verlenging, dus vanuit dat perspectief zou je kunnen zeggen dat het een voordeel is als je de tweede wedstrijd thuis speelt. Maar het is zo marginaal. Vorig jaar begonnen we tegen Marseille en Praag ook thuis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen