AZ kent tegenstander in kwartfinale van de Conference League

17 maart 2023, 14:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ook AZ weet wie de volgende tegenstander is in Europa. De ploeg van trainer Pascal Jansen rekende in de achtste finale van de Conference League heel knap af met Lazio en wacht nu een dubbele ontmoeting met Anderlecht. AZ begint met een uitwedstrijd. De kwartfinales worden gespeeld op 13 en 20 april.

Hoewel AZ eerder dan Anderlecht uit de koker kwam, begint de ploeg van Jansen met een uitwedstrijd. Dit komt doordat Union Sint-Gillis in de kwartfinale van de Europa League eerst een uitwedstrijd speelt. Anderlecht en Union Sint-Gillis kunnen niet op dezelfde avond een thuiswedstrijd spelen, omdat Union Sint-Gillis in Europa uitwijkt naar het stadion van de rivaal. AZ mag in ieder geval flink aan de bak in de kwartfinale van de Conference League, want Anderlecht maakte in de vorige ronde nog indruk door Villarreal uit het toernooi te knikkeren. Een belangrijke rol was er weggelegd voor Bart Verbruggen. De Anderlecht-doelman is vrijdag voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Lees ook: Verbruggen laat zich zien aan Koeman

Slaagt AZ erin om in de kwartfinale af te rekenen met Anderlecht, de huidige nummer negen van de Belgische Jupiler Pro League, wacht in de halve finale een tweeluik met de winnaar van het affiche tussen KAA Gent en West Ham United. De Britten zijn op papier de grote favoriet voor het bereiken van de volgende ronde, alhoewel ze in de competitie een matig seizoen beleven. West Ham United staat momenteel op de zeventiende plaats in de Premier League en zal de komende tijd dus alle zeilen moeten bijzetten om degradatie naar het Championship te voorkomen. 

De andere kwartfinales gaan tussen het Lech Poznan van John van den Brom en Fiorentina én FC Basel en OGC Nice. De winnaars van die wedstrijden maken in de halve finale uit wie zich plaatst voor de finale van de Conference League, die vorig seizoen nog ging tussen AS Roma en Feyenoord. De Romeinen trokken toen aan het langste eind. Feyenoord krijgt volgende maand de kans om revanche te nemen.

Kwartfinales Conference League:

Lech Poznan - Fiorentina

KAA Gent - West Ham United

Anderlecht - AZ

FC Basel - OGC Nice

Halve finales:

Lech Poznan/Fiorentina - FC Basel/OGC Nice

KAA Gent/West Ham United - Anderlecht/AZ

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opvallend veel Belgische ploegen. Union St Gilles. Gent en Anderlecht. Revival van de Belgen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen