Vier Nederlands elftal-afvallers melden zich bij Jong Oranje

17 maart 2023, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen hoopten allemaal op goed nieuws van Ronald Koeman, maar zullen zich na dit weekend moeten melden bij Jong Oranje. Dat geldt ook voor Quilindschy Hartman. De vleugelverdediger was door Koeman opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar kreeg geen uitnodiging voor de definitieve selectie voor de kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar.

Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot gaat aan de leiding in de Eredivisie, staat in de halve finale van de KNVB Beker en plaatste zich donderdagavond op overtuigende wijze voor de kwartfinales van de Europa League. Het elftal van Slot herbergt meerdere uitblinkers, waarbij Hartman één van de opvallende namen is. De vleugelverdediger beleeft dit seizoen zijn doorbraak en dat blijft niet onopgemerkt. Koeman nam Hartman dus op in zijn voorlopige selectie, maar een uitnodiging voor de definitieve selectie zit er nog niet in. Hartman meldt zich daarom na dit weekend voor het eerst bij Jong Oranje.

De ploeg van trainer Erwin van de Looi speelt eind deze maand twee oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Noorwegen en Tsjechië. Deze vriendschappelijke ontmoetingen staan in het teken van de voorbereiding op het EK in Georgië en Roemenië, dat later dit jaar wordt gespeeld. Van de Looi kan tegen Noorwegen en Tsjechië een beroep doen op meerdere afvallers bij het 'grote' Oranje. Naast Hartman zijn ook Frimpong, Gravenberch en Scherpen dus van de partij. Frimpong maakte eind vorig jaar nog deel uit van de WK-selectie van Oranje in Qatar. Voor Gravenberch zal zijn uitnodiging voor Jong Oranje een hard gelag zijn. De middenvelder ontbrak al in de WK-selectie en is er dus opnieuw niet in geslaagd zich in het Nederlands elftal te spelen.

In de selectie van Jong Oranje is ook plaats voor onder meer Devyne Rensch (Ajax), Sven Mijnans (AZ), Bjorn Meijer (Club Brugge) en Jasper Schendelaar (PEC Zwolle).

Lees ook: Deze twaalf spelers hebben de Oranje-selectie niet gehaald

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen