Turkse hooligan bestormt veld en breekt neus Fiorentina-middenvelder

17 maart 2023, 08:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fiorentina plaatste zich donderdagavond op overtuigende wijze voor de kwartfinale van de Conference League door Sivasspor met 1-4 te verslaan. Na afloop zal er echter vooral worden nagepraat over een incident dat in de slotfase plaatsvond. Alessandro Bianco werd het slachtoffer van supportersgeweld.

Terwijl Bianco met zijn teamgenoten de 1-4 van Gaetano Castrovilli vierde, betraden twee supporters het veld. Het duo leek aanvankelijk geen kwaad in de zin te hebben, totdat één van hen uit het niets de twintigjarige middenvelder van Fiorentina in het gezicht sloeg. De fans renden nog een tijdje over het veld alvorens zij door stewards werd gegrepen.

Volgens Fiorentina-trainer Vincenzo Italiano heeft Bianco een gebroken neus aan de vuistslag overgehouden. Op social media heeft de middenvelder een selfie gedeeld waarop te zien is dat zijn reukorgaan bebloed en flink opgezwollen is.

Bianco was niet de enige speler die donderdagavond in Turkije werd aangevallen door fans. Hetzelfde overkwam Sevilla-doelman Marko Dmitrovic ook op bezoek bij Fenerbahçe. Dmitrovic kreeg ook al een klap van een PSV-hooligan toen hij op 23 februari met Sevilla op bezoek was in het Philips Stadion.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

enige goede maatregel is; uitslag omdraaien. oeps foutje

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schijnbaar is het toch een trend aan het worden. Gezellig. Ik stel voor dat zo'n debielen gewoon 10 jaar krijgen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen