Verbruggen laat zich zien aan Koeman, pijnlijke aftocht Karsdorp

16 maart 2023, 23:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rick Karsdorp heeft weinig pleizer beleefd aan het bereiken van de kwartfinale van de Europa League. De rechtsachter had een basisplaats bij AS Roma op bezoek bij Real Sociedad, waar een 0-2 voorsprong met succes verdedigd werd (0-0). Nog in de eerste helft moest de Nederlander naar de kant met zeer vermoedelijk een gebroken neus.

Sowieso was het een vervelende avond voor Karsdorp, want de rechtsachter pakte al vroeg in de wedstrijd een gele kaart. Daarbij zou het niet blijven, want vlak voor de pauze kwam hij heel ongelukkig in botsing met Sociedad-doelman Sergio Rico, waarna de oud-Feyenoorder met een mogelijk gebroken neus de strijd moest staken. Vol met bloed moest hij zich noodgedwongen laten wisselen. 

Zonder Karsdorp leek AS Roma wel op voorsprong te komen, toen een hoekschop door Chris Smalling werd binnengewerkt. Hij deed dat echter met de hand, zo concludeerde de VAR en dus ging dat feest niet door. Kort na rust dook voormalig FC Groningen-spits Alexander Sorloth wederom gevaarlijk op voor Roma-keeper Rui Patrício, maar nu miste zijn kopbal de juiste richting. Daardoor bleef AS Roma zonder Karsdorp simpel overeind in Baskenland en is voor Feyenoord een weerzien met AS Roma - bij wie Georginio Wijnaldum negentig minuten meedeed - nog altijd een optie, ditmaal in de Europa League. 

Villarreal - Anderlecht 0-1

Oranje-kandidaat Bart Verbruggen kon het feestje wel volop meevieren, waarvoor Anderlecht zorgde op bezoek in Spanje. De meest opvallende naam in de voorselectie van Ronald Koeman liet zich wederom zien aan de keuzeheer. In de eerste helft redde hij eerst knap op een poging van Isaac Cuenca en ranselde ook de rebound van Gerard Moreno uit het doel. Een prachtredding, al grabbelde hij even daarvoor wel bij een hoekschop. Nadat invaller Islam Slimani de score opende in Spanje namens de bezoekers, kon Verbruggen op een poging van Giovani Lo Celso opnieuw redden. Daardoor zorgt Anderlecht voor een stunt in de Conference League en ligt een van de titelkandidaten, Villarreal, eruit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen