Dit gigantische bedrag heeft Feyenoord al verdiend in de Europa League

16 maart 2023, 21:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft niet alleen sportief een geweldige avond beleefd, maar het bereiken van de kwartfinale van de Europa League legt de club ook financieel zeker geen windeieren. Door de plaatsing en 7-1 overwinning kunnen de Rotterdammers zeker een bedrag van bijna twee miljoen euro incasseren.

Het plaatsen voor de kwartfinale levert Feyenoord namelijk 1,8 miljoen euro aan bonussen op. Daarmee staat het totaal wat verdiend is in Europa al op liefst veertien miljoen euro. In de groepsfase werd er namelijk al meer dan zes miljoen euro verdiend en daar kan deze ronde (gelijkspel, zege en flinke bonus) nog bij worden opgeteld.

Dat valt ook zo hoog uit omdat er ook nog een coëfficiëntenbonus van zeker drie miljoen euro uitgekeerd wordt en hoe langer Feyenoord in het toernooi kan blijven, hoe verder dat bedrag stijgt, omdat Feyenoord dan stijgt op de clubranking. Bij die uitkeringen zit bovendien nog geen recettes en financiën uit de marketingpool meegerekend. In totaliteit keert de UEFA liefst 139.500.000 aan prijzengeld uit voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Lees ook: Feyenoord in Nederlandse én Europese recordlijstjes met zeven goals

Dit kan Feyenoord nog verdienen

En bij de in totaal veertien miljoen euro kan nog wat bijkomen vanuit de UEFA, afhankelijk hoe Feyenoord presteert. Mocht ook de volgende ronde overleefd worden, krijgt Feyenoord voor het bereiken van de halve finale nog eens 2,8 miljoen euro. Een plek in de finale betekent 4,6 miljoen euro aan bonus en het winnen van de Europa League brengt nog eens vier miljoen euro in het laadje. Als Feyenoord de Europa League zou winnen, komt het totale bedrag op meer dan dertig miljoen (!) euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen