Discutabele hoofdrol voor Serdar Gözübüyük bij zege van Juventus

16 maart 2023, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juventus blijft een concurrent van Feyenoord en Manchester United. De Oude Dame is een van de grootste teams in de Europa League en is door de 0-2 zege in de return op SC Freiburg ook kwartfinalist. Door een rode kaart voor de formatie van Mark Flekken, werd het duel niet echt spannend. Over de rol van arbiter Serdar Gözübüyük zal nog worden nagesproken. 

Want de ploeg van Moise Kean – die ondanks zijn bizarre rode kaart recentelijk in de basis stond – had het heenduel ook al met 1-0 gewonnen van de Duitsers. Toen vlak voor de pauze Manuel Gulde met een tweede gele kaart ongelukkig een strafschop weggaf, en Dusan Vlahovic (die eerder een goal afgekeurd zag worden) vanaf elf meter niet faalde, was het tweeluik beslist.

Daarbij zullen de Duitsers nog wel even napraten over de rol van Gözübüyük. De Nederlandse leidsman was het die Gulde een rode kaart gaf. Hij had weliswaar al geel toen hij de bal Federico Gatti per ongeluk tegen zijn arm kreeg, maar kon er anderzijds niets aan doen. Het zorgde voor veel frustratie aan de kant van de Duitsers, al was het volgens de regels wel correct. Vlak voor tijd bepaalde Federico Chiesa de eindstand nog op 0-2.

Lees ook: Vertrek Koopmeiners kan gevolgen hebben voor transferplannen Ajax

Fenerbahce – Sevilla 1-0

Zonder Karim Rekik (die ontbrak vanwege blessureleed) verdedigde Sevilla in Turkije een 2-0 voorsprong, maar net als in de return tegen PSV was dat geen eenvoudig klusje. In Eindhoven incasseerde het pas laat een doelpunt, in Istanbul ging het vlak voor de pauze mis. Enner Valencia benutte de stafschop en bracht de spanning terug in het tweeluik. Net als in Eindhoven werd de voorsprong vastgehouden en dus gaan de Spanjaarden vrijdag de koker in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen