Analisten ESPN geloven hun ogen niet bij Feyenoord - Shakhtar: "Wat een gek team"

16 maart 2023, 19:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord profiteert maximaal van de speelstijl die Shakhtar Donetsk hanteert, denken de analisten van ESPN. In de pauze leiden de Rotterdammers met 3-0. Marciano Vink en Kenneth Perez kunnen maar moeilijk geloven dat Shakhtar steeds kiest voor de opbouw van achteruit. 

"Ik denk dat Feyenoord hier een beetje door werd geholpen", zegt Perez in de pauze van de wedstrijd. "Ze speelden kamikazevoetbal. Feyenoord had zich er goed op ingesteld en vond de juiste remedie. Het loerde en gaf Shakhtar het gevoel dat ze iets konden doen. Dat zag je twee of drie keer gebeuren. Als Shakhtar de bal verliest, zie je Kökçü meteen alert zijn."

Lees ookReacties vanuit Polen en van de UEFA op doelpunt Kökçü tegen Shakhtar

Vink vraagt zich af hoe de voorbereiding van Shakhtar-trainer Igor Jovicevic eruit heeft gezien. "Zou de coach van Shakhtar beelden van Feyenoord hebben bekeken, ook van vorig seizoen, om een beetje in het hoofd van Slot te komen? Dit is het spel waar Feyenoord het allerliefst tegen speelt. Een ploeg die lekker wil opbouwen en het liefst richting de middenlijn. Dan slaat Feyenoord toe. Dan zijn de ruimtes groot en zie je dat Kökçü, Giménez en Jahanbakhsh heel snel, heel gevaarlijk bij het strafschopgebied zijn."

"Ze bouwden nog net niet in het vijfmetergebied op", merkt Perez op. "Eén keer gebeurde het wel. Wat een gek team." Pierre van Hooijdonk is ondertussen erg te spreken over de 1-0 van Santiago Giménez. "Wat een geweldige eerste goal van Giménez. Hij neemt die bal bewust iets mee door de lucht, om een voet te omzeilen. Echt een geweldige goal", zei de oud-aanvaller. Perez kan zich daarin vinden. "Hij weet gewoon precies waar ie 'm heen moet schieten. Hij maakt het wippertje en weet waar de keeper staat."

De ontwikkelingen bij Feyenoord - Shakhtar Donetsk volg je in ons liveblog. Ook is op onze homepagina een [a,https://www.fcupdate.nl/,_blank,livestream] te bekijken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen