Ajax maakt kans: "Een verkoop is niet onmogelijk, maar wel raar"

16 maart 2023, 18:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Max Huiberts sluit een transfer van Tijjani Reijnders naar Ajax niet uit. Deze week werd bekend dat de Amsterdammers interesse hebben in de middenvelder van AZ. Voorafgaand aan de Conference League-wedstrijd tegen Lazio zegt Huiberts tegen ESPN dat er geen contact is tussen beide clubs over een transfer va

"Het is wel gebruikelijk dat de clubs met elkaar contact hebben als er interesse is in een speler. Dat is niet gebeurd", zei de technisch directeur van AZ, die ook niet wist of Ajax zich bij Reijnders zelf heeft gemeld. Dat is wel wat De Telegraaf dinsdag beweerde. Reijnders zou zelf openstaan voor de transfer. 

Huiberts kon niet vertellen of Ajax zich nog wel gaat melden. "Ik werk bij AZ, niet bij Ajax, dus die vraag zou je aan hen moeten stellen. In bredere zin is het zo dat als spelers goed presteren, en dat doet Tijjani al eventjes, en je speelt op dit soort podia, dan komt er automatisch interesse."

Huiberts heeft in het verleden meermaals aangegeven liever geen spelers aan directe concurrenten te verkopen, maar heeft 'nooit gezegd' dat hij zulke transfers uitsluit. "Ik zeg altijd dat het heel raar is om je beste spelers te verkopen aan clubs waarvan je wilt winnen in je eigen competitie. Dat is het enige wat ik gezegd heb."

"Dat de mensen daarvan maken dat wij geen spelers verkopen aan Ajax… We hebben Owen Wijndal verkocht en hebben in het verleden vaker spelers verkocht aan andere Nederlandse clubs. Het wordt wel minder, daar ben ik eerlijk in, omdat we zelf ook op een bepaald niveau acteren", maakt hij duidelijk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen