'Concurrent hoopt Frenkie de Jong uit handen Ten Hag te houden'

16 maart 2023, 17:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag zou Frenkie de Jong naar verluidt nog altijd graag naar Manchester United halen. Na hun zeer succesvolle gezamenlijke periode bij Ajax zou De Jong nu het middenveld van de Engelse topclub moeten komen versterken. Daarbij lijkt Ten Hag wel stevige concurrentie uit eigen land te gaan krijgen. 

Volgens Football Insider is Chelsea namelijk eveneens in de markt voor de middenvelder van FC Barcelona. Daarbij beroept het zich op 'bronnen' rond de Londense club. De steenrijke Amerikaanse eigenaar Todd Boehly zou 'een groot bewonderaar' van De Jong zijn. Afgelopen zomer wilde hij de Nederlander ook al naar Chelsea halen, maar destijds verkoos De Jong een langer verblijf in Barcelona. 

Zijn huidige club staat er financieel echter nog altijd belabberd voor. De club zou zelfs een bedrag van 200 miljoen euro moeten besparen op de huidige salarislast. Een vertrek van De Jong zou daarom niet op voorhand zijn uitgesloten. Ook Barcelona-trainer Xavi zou erin berusten dat hij door de financiële perikelen afscheid zou moeten gaan nemen van De Jong, die vrijwel wekelijks een basisplaats heeft. 

Lees ook: FC Barcelona erkent interne fout in Frenkie de Jong-soap

Titelstrijd

Komende zondag hoopt Xavi opnieuw te kunnen rekenen op een flinke bijdrage van De Jong als Barcelona het in eigen huis opneemt tegen aartsrivaal Real Madrid. De inzet van deze editie van de Clásico is niets minder dan de Spaanse landstitel. Na 25 speelronden hebben de Catalanen een riante voorsprong van negen punten op de Koninklijke. Weet Barcelona de leidende positie met een overwinning te versterken tot een gat van twaalf punten, dan lijkt de eerste nationale titel sinds het seizoen 2018-2019 de club nauwelijks nog te kunnen ontgaan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen