Ten Hag neemt risico met opstelling Manchester United

16 maart 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag heeft behoorlijk wat wijzigingen doorgevoerd in zijn opstelling voor de return tegen Real Betis Sevilla. Na de 4-1 overwinning op Old Trafford vorige week heeft de oefenmeester besloten om enkele andere spelers speeltijd te geven. Daardoor is er een plek in het elftal voor onder anderen Tyrell Malacia, Facundo Pellistri en Harry Maguire.

Daarmee neemt de Nederlander best wat risico, want Casemiro en Bruno Fernandes staan bijvoorbeeld op scherp. Bij een gele kaart zijn ze geschorst voor de eerste wedstrijd in de kwartfinale, mocht die worden gehaald. Als The Red Devils doorgaan, dan is er dus een kans dat ze bepaalde sterkhouders moeten missen. Onder anderen Luke Shaw, Raphael Varane en Jadon Sancho krijgen rust van Ten Hag. 

Donny van de Beek, Alejandro Garnacho, Christian Eriksen en Anthony Martial ontbreken vanwege blessureleed. De verwachting was dat Ten Hag mogelijk ook voorin wat spelers rust zou geven, bijvoorbeeld Rashford. Dat is in de basiself nog niet het geval, maar in het wisselen kan hij wel enkele spelers rustgeven, als het wedstrijdverloop meezit. 

Lees ook: Erik ten Hag maakt Arsenal-fans boos met opmerking op persconferentie 

Ten Hag reist met Manchester United met een comfortabele 4-1 voorsprong op Real Betis af naar Spanje. De Engelse topclub was vorige week ondanks een gelijkmaker voor rust uiteindelijk een duidelijk maatje te groot voor de Spaanse subtopper. Het bereiken van de kwartfinale van de Europa League lijkt dan ook een formaliteit voor Ten Hag en zijn elftal. Een vroege goal van de thuisploeg zou echter wel voor spanning kunnen zorgen. Blijft Ten Hag in de race om United in zijn debuutseizoen naar een Europese prijs te leiden?

Opstelling Manchester United: David De Gea, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia; Fred, Casemiro, Bruno Fernandes; Pellistri, Marcus Rashford; Wout Weghorst

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen