Historische CL-avond blijft uit: Liverpool kansloos naar de uitgang

15 maart 2023, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool deed het in 2019 tegen FC Barcelona, een achterstand van drie doelpunten wegwerken. Maar hetzelfde kunstje flikken in het Santiago Bernabéu bleek te veel van het goede. Na de 2-5 op Anfield eindigde de return in Spanje in een 1-0 zege voor Real Madrid, waardoor de Koninklijke vrijdag in de koker verdwijnt voor de loting van de kwartfinales van de Champions League.

Wie na de eerste vijftien minuten van de eerste ontmoeting tussen Liverpool en Real Madrid had gezegd dat de return in Spanje een formaliteit zou zijn voor de Koninklijke, was voor gek verklaard. Liverpool stond op Anfield binnen het kwartier op 2-0 en leek een fantastische avond tegemoet te gaan. Maar Real Madrid liet zich niet van de wijs brengen door de slechte start en stapte uiteindelijk met een 2-5 overwinning van het veld.

Liverpool had woensdagavond in Madrid dezelfde start nodig als een paar weken terug. Maar die kwam er niet. De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor Liverpool. Na een slordigheid in de Madrileense defensie kon Darwin Núñez het doel onder vuur nemen, maar met zijn inzet bracht hij Thibaut Courtois niet in de verlegenheid. Jürgen Klopp had in zijn opstelling een plek ingeruimd voor Virgil van Dijk en Cody Gakpo en speelde ook nog met Mohamed Salah en Diogo Jota. Liverpool moest de aanval kiezen, maar dat zorgde er wel voor dat er aan de andere kant van het veld veel ruimtes lagen.

Ook Real Madrid kon daarom gevaarlijk worden. Gevaarlijker zelfs dan Liverpool. Alisson Becker redde knap op een inzet van Vinicius Júnior van dichtbij en een schot van Eduardo Camavinga raakte de lat. Liverpool zette in de slotfase nog wel even aan. Zo kon ook Gakpo het doel van Real Madrid onder vuur nemen, maar ook hij kreeg de bal niet voorbij Courtois. Real Madrid bleef eigenlijk vrij eenvoudig overeind in de eerste helft en na de rust kwam daar geen verandering in.

Er gebeurde in de tweede helft lang weinig noemenswaardigs. De kwartfinaleplaats van Real Madrid kwam geen moment in gevaar. Na de 1-0 van Karim Benzema twaalf minuten voor tijd was het, in hoeverre dat nog niet het geval was, definitief beslist. De Fransman tikte op aangeven van Vinicius zijn derde Champions League-doelpunt van dit seizoen binnen. Benzema leek zich daarbij wel te verstappen. Ancelotti nam vervolgens geen risico met zijn sterspeler en haalde hem voortijdig naar de kant. Komende zondag staat immers de Clásico tegen FC Barcelona op het programma.

Napoli - Eintracht Frankfurt 3-0

Liverpool had een wonder nodig om alsnog de kwartfinales te bereiken en dat gold ook voor Eintracht Frankfurt. De Duitsers hadden de heenwedstrijd tegen Napoli met 0-2 verloren en daardoor hing het Europese avontuur al voorafgaand aan de return in Napels aan een zijden draadje. Napoli bevestigde op eigen veld maar weer eens dat het een serieuze kanshebber is voor de eindzege. Het duurde even, maar na de 1-0 van Victor Osimhen in de blessuretijd van de eerste helft waren de Italianen los. Osimhen verdubbelde vlak na rust de score, waarna Piotr Zielinski vanaf elf meter de eindstand op 3-0 bepaalde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen