Toptalent Ajax loopt uit contract; 'United houdt oogje in het zeil'

15 maart 2023, 20:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Amourricho van Axel Dongen heeft nog altijd niet zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. Er is haast bij geboden voor de Amsterdammers, want de talentvolle aanvaller is in het bezit van een aflopend contract en zou komende zomer dus transfervrij kunnen vertrekken uit de hoofdstad. Dat maakt Van Axel Dongen uiteraard een interessante optie voor andere clubs. Eén van de clubs die een oogje in het zeil houden, is Manchester United. Dat meldt Fabrizio Romano althans.

Talentvolle jongens die transfervrij de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dichttrekken. Het gebeurde in de afgelopen jaren eigenlijk iets te vaak in Amsterdam. Quinten Timber maakte in de zomer van 2021 transfervrij de overstap naar FC Utrecht en in dezelfde zomer vertrok Brian Brobbey voor niks naar RB Leipzig. Het Duitse avontuur van Brobbey werd een grote teleurstelling. De spits keerde een jaar later al weer terug in de Johan Cruijff ArenA, maar Ajax moest wel bijna twintig miljoen euro neertellen voor zijn rentree. 

Nu dreigt er dus opnieuw een talentvolle aanvaller transfervrij te vertrekken. Van Axel Dongen arriveerde al op jonge leeftijd in de Amsterdamse jeugdopleiding en debuteerde in het afgelopen seizoen in de hoofdmacht. Hij deed twee keer mee in het bekertoernooi en kreeg van toenmalig trainer Erik ten Hag ook minuten in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Uitgerekend het Manchester United van Ten Hag is nu dus één van de clubs die de situatie van Van Axel Dongen in de gaten houden. Ajax is er alles aan gelegen de aanvaller langer binnenboord te houden en heeft hem naar verluidt een aanbieding gedaan om zijn contract te verlengen tot medio 2027, maar er is nog geen witte rook.

In het huidige seizoen maakt Van Axel Dongen zijn opwachting bij Jong Ajax. De aanvaller heeft zijn stempel echter nog niet echt kunnen drukken. Hij raakte al vroeg in het seizoen zwaar geblesseerd aan zijn enkel en stond daardoor lange tijd aan de kant. Afgelopen maandag liet Van Axel Dongen eindelijk weer zien waarom hij te boek staat als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. In de uitwedstrijd tegen NAC Breda, die Jong Ajax met 2-6 won, was Van Axel Dongen goed voor een doelpunt en twee assists.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen