Liverpool met Oranje-internationals op jacht naar historische zege

15 maart 2023, 19:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool hoopt met Virgil van Dijk én Cody Gakpo een historische avond te gaan beleven in de Champions League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft op bezoek bij Real Madrid een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor de kwartfinales. Real Madrid was in de heenwedstrijd op Anfield met 5-2 te sterk voor Liverpool.

Van Dijk en Gakpo hadden tijdens het heenduel met Real Madrid ook al een basisplaats. Liverpool opende uitstekend en leidde binnen de kortste keren met 2-0. Maar wie dacht dat de Britten vervolgens over Real Madrid heen zouden walsen, kwam bedrogen uit. Real Madrid hield het hoofd koel en kwam nog vóór het rustsignaal naast Liverpool. In de tweede helft deden de Spanjaarden er nog een schepje bovenop en stapten ze uiteindelijk met een 2-5 overwinning van het veld.

Liverpool weet dus wat het te doen staat, wil het na vanavond nog steeds actief zijn in de Champions League. De verdediging zal haar deuren gesloten moeten houden en de aanvallers zullen het vizier op scherp moeten hebben. In de jacht op doelpunten kiest Klopp in ieder geval voor een offensief ingestelde opstelling. Naast Gakpo verschijnen ook Darwin Núñez, Mohamed Salah én Diogo Jota aan de aftrap. Fabinho en James Milner moeten het slot op de deur vormen, terwijl Van Dijk zich achterin weet vergezeld door Trent Alexander-Arnold, Ibrahima Konaté en Andrew Robertson. Alisson Becker staat uiteraard onder de lat.

Dat Real Madrid al met anderhalf been in de volgende ronde van de Champions League staat én zondagavond de belangrijke Clásico speelt tegen FC Barcelona, zijn voor trainer Carlo Ancelotti geen redenen om een aantal van zijn sterkhouders rust te gunnen. Real Madrid begint met een sterke elf aan de return, wat betekent dat namen als Luka Modric, Karim Benzema en Vinicius Junior 'gewoon' aan de aftrap verschijnen. 

Opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militão, Rüdiger, Nacho; Modric, Camavinga, Kroos; Valverde, Benzema, Vinicius Jr. 

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Van Dijk, Konaté, Robertson; Fabinho, Milner; Salah, Gakpo, Núñez; Jota.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen