Seedorf beoogd opvolger Berger als commissaris bij de KNVB

15 maart 2023, 15:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig international Clarence Seedorf (46) is in beeld om toe te treden tot de raad van commissarisen van de KNVB. Dat heeft de voetbalbond woensdagmiddag bekendgemaakt. Seedorf is de beoogde opvolger van Han Berger, die in een andere rol verdergaat bij de KNVB. 

Op 27 juni wordt Seedorf voorgedragen in de algemene vergadering van de voetbalbond. Seedorf toont zich enthousiast over zijn beoogde nieuwe functie in het voetbal. "Ik dank de KNVB en de RvC voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega's binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden."

De voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB, Jan Albers, toont zich eveneens positief over de naderende benoeming van Seedorf. "Het is mooi om te zien dat oud-spelers van grote naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de RvC ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak", zegt Albers. Toch is dat niet de enige reden dat Seedorf van toegevoegde waarde kan zijn voor de voetbalbond, verwacht Albers. "We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol. We kijken uit naar de samenwerking met Clarence."

Het commissariaat bij de KNVB zou de eerste officiële functie voor Seedorf betekenen sinds hij in 2019 werd ontslagen als bondscoach van Kameroen. Daarvoor stond hij als trainer voor de groep bij AC Milan, Shenzhen Xiangxue en Deportivo La Coruña. Als speler kwam Seedorf tot 87 interlands voor Oranje. Tevens won hij vier keer de Champions League tijdens zijn actieve loopbaan; één keer met Ajax en Real Madrid en twee keer met AC Milan. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lachwekkend, de grote seedorf die loopt te janken omdat hij aanneemt dat hij vanwege zijn huidskleur geen trainersbaan kan krijgen.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijkbaar zijn zijn hoge leiding gevende kwaliteiten ( in de ogen van de KNVB) zijn huidskleur voorbij....?

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal Humberto Tan even blij zijn…..

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal Humberto Tan even blij zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen