Arne Slot kan tegen Shakhtar eigen Feyenoord-record evenaren

15 maart 2023, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord pakte dit seizoen al 21 punten nadat het eerder in de wedstrijd op achterstand kwam. Daarmee zijn de Rotterdammers de best presterende ploeg na een achterstand in heel Europa. Donderdag krijgt Slot de kans om zelfs zijn eigen clubrecord in dat opzicht te gaan breken. 

Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag, vooruitblikkend op de return in de achtste finale van de Europa League tegen Shakhtar Donetsk, kwam de opvallende statistiek ter sprake. Mocht Feyenoord donderdag opnieuw terugkomen van een achterstand dan evenaart Slot zijn recordprestatie van vorig seizoen. Toen behaalde Feyenoord uiteindelijk 24 punten nadat de tegenstander op voorsprong was gekomen. Slot vindt het niet vreemd dat zijn elftal zo vaak terugkomt na een tegenslag. "Ik denk niet dat dat toeval is. Dat is een kwaliteit die de ploeg heeft. Daar zijn de spelers voor het grootste gedeelte zelf verantwoordelijk voor, maar dat is ook de verdienste van de medische en de technische staf. De samenstelling van de selectie speelt daarbij ook een grote rol, daar wordt ook weleens wat anders over gezegd."

Vorige week hield Feyenoord Shakhtar in Polen op een 1-1 gelijkspel. Volgens Slot speelde zijn elftal daar het beste voetbal van de laatste vijf á zes wedstrijden. Daar heeft hij ook wel een verklaring voor: "We hadden voor die wedstrijd vier dagen rust. Tussen de andere duels zat steeds weer twee dagen", stipt hij de belasting van zijn spelersgroep aan. "Ik denk dat wij al heel vaak hebben aangetoond dat wij data-modellen kunnen verslaan", is de oefenmeester echter hoopvol. Dan zal zijn elftal op één punt wel verbetering moeten tonen, vindt Slot. "Het verdedigen van standaardsituaties zal écht beter moeten."

Jahanbakhsh op zijn hoede

Aanvaller Alireza Jahanbakhsh kreeg de vraag voorgelegd of het eventuele bereiken van de kwartfinale van de Europa League knapper zou zijn dan het halen van de finale van de Conference League vorig seizoen. "Laten we daar morgen na de wedstrijd maar over praten", sprak de Iraanse aanvaller. "We hebben in de groepsfase al tegen teams met grote kwaliteiten gespeeld, maar laten we eerst maar eens zien te winnen morgen (donderdag, red.). In de uitwedstrijd hebben we het goed gedaan en hadden we meer verdiend", vervolgt Jahanbakhsh, "maar nu hebben zij drie of vier spelers terug, dus we zullen op onze hoede moeten zijn." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tegenwoordig is terugkomen van een achterstand schijnbaar een prestatie. Over het feit dat je als zogenaamde topclub de ene na de andere wedstrijd het in het laatste kwartier recht moet trekken omdat je dus feitelijk meer dan driekwart wedstrijd niet thuis geeft, is dat dan ook een prestatie of gewoon ronduit zwak?

MartijnF88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

als het ajax was zou niemand er een probleem van maken..

Gerrit05
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kennelijk wel... Als je 'slechte wedstrijden' wint... dan laat het zien dat je een topclub bent, want als je op je best speelt of zelfs boven je plafond.. dan zou een alias Volendam, Eagles etc.. met 8 á 9-0 van de mat worden getikt. Maar over wat betreft a.s zondag... dus als Feyenoord met 0-2 voor zou staan in de ArenA en het is de 80'e minuut en Ajax wint hem uiteindelijk met 3-2... Dan vind je Ajax dus super zwak en Feyenoord goed..??🤔

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan vind ik Ajax zwak ja.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen