Indrukwekkende Haaland schiet Van Nistelrooij uit de recordboeken

14 maart 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door zijn twee doelpunten in de eerste helft tegen RB Leipzig is Erling Haaland een indrukwekkend record rijker. De spits van Manchester City stond dinsdagavond voor de vijfentwintigste keer aan de aftrap in een wedstrijd in het miljoenenbal. Door zijn hattrick in de eerste helft was Haaland goed voor zijn 29e, 30e en 31e treffer in de Champions League. Hierdoor stoot de superspits PSV-trainer Ruud van Nistelrooij uit de boeken. Nooit eerder wist een speler in zo'n korte tijd aan dertig Champions League-goals te komen.

Mede dankzij een curieuze penalty en een snelle tweede treffer daarna, vergrootte Haaland zijn doelpuntenproductie in de Champions League naar dertig stuks. Zoals gezegd was Ruud van Nistelrooij degene die voorheen het record op zijn naam had staan. De huidige trainer van PSV was in 34 wedstrijden goed voor 30 goals. Zijn naam verdwijnt door de indrukwekkende prestaties van Haaland uit de recordboeken.

Robert Lewandowski had 46 wedstrijden nodig om aan dertig doelpunten te komen. Ook Lionel Messi (48) en Neymar (49) hadden meer tijd nodig om aan de dertig-doelpuntengrens te komen. Haaland benutte tegen Leipzig een strafschop, knikte daarna een rebound tegen de touwen en sloot de eerste helft af met een intikker na een kopbal van ploeggenoot Rúben Dias.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen