Na vernieuwde WK-opzet voor landen ook WK voor clubteams op de schop

14 maart 2023, 21:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar dinsdagavond bekend werd dat het WK voor landenteams een andere opzet krijgt, gaat ook het WK voor clubs op de schop. De FIFA heeft een aantal aanpassingen onthuld dat het gaat doorvoeren in het toernooi. De voetbalbond denkt dat hiermee de potentie, die het toernooi volgens de FIFA heeft, beter benut gaat worden.

De meest opvallende aanpassing van de FIFA, is de keuze om het toernooi nog maar eens in de vier jaar te laten spelen. Voorheen werd het toernooi ieder jaar gehouden. Ook zal het deelnemersveld behoorlijk gaan veranderen. Het WK voor clubteams zal voortaan gespeeld worden door liefst 32 ploegen. In de meest recente editie, die door Real Madrid werd gewonnen, deden er maar zeven clubs mee.

Lees ook: FIFA komt in 2026 definitief met XXL-WK in drie verschillende landen

Deelnemersveld

In juni 2025 staat de vernieuwde editie van het WK voor clubs voor het eerst op het programma. De vier meest recente Champions League-winnaars zullen daar in ieder geval aan deelnemen. De andere Europese ploegen die mee zullen doen, worden bepaald op basis van onder meer de clubranking en prestaties in Europese toernooien van de aankomende vier jaar.

Continentale federaties mogen vier ploegen afvaardigen voor de nieuwe opzet van het WK. De vier teams die het hoogst aangeschreven clubtoernooi hebben gewonnen krijgen een uitnodiging. Ook het gastland mag één team inschrijven. Er is een limiet van twee deelnemers per land.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen