Vlaar steekt loftrompet over Oranje-kandidaat: "Dat is tekenend voor hem"

14 maart 2023, 20:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nathan Aké heeft zich dit seizoen in de basis geknokt bij Manchester City. De Nederlander wordt door manager Pep Guardiola ingezet als linksback en presteert op die positie uitstekend. Hij is niet meer weg te denken uit de formatie van Guardiola en ook Ron Vlaar is zeer over hem te spreken.

Vlaar vindt Aké een belangrijke schakel in de manier van spelen van Guardiola, die met City graag de Champions League wil winnen. "Hij is fantastisch bezig en zit geweldig in zijn vel", laat Vlaar weten aan tafel bij RTL7. "Hij is goed in de duels, dekt door en speelt om de bal te veroveren. Dan wordt het gelijk gevaarlijk, dat is tekenend voor hem. Hij is stabiel, betrouwbaar en maakt zelden fouten."

Het zou goed kunnen dat Aké ook bij Oranje de linksback wordt van Ronald Koeman. "Met zijn spel is hij echt een meerwaarde. Hij kan ook een doelpunt maken, pas nog een belangrijke tegen Arsenal. Hij is vooral heel stabiel, daarom kiest Guardiola voor hem. Aké kan ook links centraal spelen, dat is ook een voordeel. Dan kan hij in de opbouw een belangrijke rol spelen. Het is mooi om te zien hoe hij daar zijn plek heeft gevonden."

Aké begint dinsdagavond in de basis als City het in de achtste finales van de Champions League opneemt tegen RB Leipzig. De heenwedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel, dus ligt alles nog open in het Etihad Stadium. De aftrap in Manchester is om 21.00 uur, de wedstrijd is live te volgen bij RTL7 en Ziggo Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen