'Ajax bekijkt doelpuntenmachine van de Ligue 1, topclubs staan in de rij'

14 maart 2023, 19:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft afgelopen weekend scouts naar Frankrijk gestuurd om Folarin Balogun aan het werk te zien. De huurling van Arsenal kent een uitstekend seizoen in de Ligue 1 en dat is door heel Europa opgevallen. Niet alleen Ajax was namelijk aanwezig bij de wedstrijd tussen AS Monaco en Stade de Reims.

In het vorstendom zag de aanwezigen hoe Balogun de enige treffer van de wedstrijd maakte. De 21-jarige aanvaller bracht zijn seizoenstotaal op die manier al op zestien doelpunten. Daar had de jongeling 26 wedstrijden voor nodig. VOlgens Ekrem Konur, journalist van onder meer ESPN, Marca en Record, zaten er verschillende clubs speciaal voor Balogun in het Stade Louis II. Ajax, Newcastle United, Internazionale en Napoli waren naar verluidt aanwezig.

Lees ook: Ajax en PSV in top tien van meest verdienende clubs aan transfers

Volgens diverse Italiaanse media heeft AC Milan ook belangstelling en hangt er een behoorlijk prijskaartje om de nek van de geboren Amerikaan. Balogun ligt nog tot medio 2025 vast bij Arsenal, dat graag een bedrag van tussen de 20 en 25 miljoen euro op tafel wil zien. Het is zeer de vraag of Ajax op kan boksen tegen het financiële geweld van de andere kanshebbers. De Amsterdammers moesten in januari al behoorlijk rustig aan doen op de transfermarkt.

Ligue 1

De komende maanden is Balogun sowieso nog te bewonderen in Frankrijk. Stade de Reims heeft hem tot het einde van dit seizoen gehuurd van Arsenal. De club staat momenteel achtste en heeft zijn zinnen nog gezet op een plek bij de eerste vijf. Dat geeft namelijk recht op Europees voetbal. Aanstaande zondag wacht een thuiswedstrijd tegen nummer twee Olympique Marseille. In de Ligue 1 zijn Kylian Mbappé (PSG) en Jonathan David (Lille) met negentien doelpunten de topscorers.

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er flitste ineens beelden van Sanogo door m'n hoofd 😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen