Dit kunnen Feyenoord en AZ nog verdienen in Europa, toch in schaduw Ajax

14 maart 2023, 16:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en AZ willen aanstaande donderdag doorstoten in de Europa League en Conference League. De titelkandidaten in de Eredivisie staan er prima op als Shakhtar Donetsk en Lazio op bezoek komen. Naast de sportieve prestaties kan ook de portemonnee gevuld worden, al staat dat in schril contrast met het prijzengeld van Ajax.

Feyenoord (1-1 tegen Shakhtar) en AZ (1-2 zege bij Lazio) hebben een uitstekende uitgangspositie voor hun wedstrijden. Volgens Voetbal International kunnen de Rotterdammers 1,8 miljoen euro bijschrijven als Shakhtar wordt uitgeschakeld. Daarmee zou het totaal van dit seizoen op veertien miljoen komen. Als AZ erin slaagt om Lazio uit de Conference League te knikkeren, wordt er nog een miljoen euro verdiend. Dat brengt het totaal in Alkmaar op negen miljoen.

Lees ook: Feyenoord komt met goed nieuws voor fans richting duel met Ajax

Zoals eerder al gezegd is dat amper te vergelijken met de bedragen die de penningmeester van Ajax voorbij heeft zien komen. De Amsterdammers kenden een teleurstellend seizoen in Europa en werden in de groepsfase op pijnlijke wijze uitgeschakeld. Vervolgens bleek Union Berlin in de tussenronde van de Europa League al te sterk en dus is het Europese avontuur al ten einde. De kas werd overigens wel flink gespekt. Ajax verdiende in totaal 43 miljoen euro.

Coëfficiënten

Toch zijn vooral de goede resultaten van Feyenoord en AZ de afgelopen jaren belangrijk geweest. Die clubs haalden namelijk de meeste punten binnen voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Feyenoord pikte 40,5 punten op, AZ had met 33 punten ook een belangrijk aandeel. PSV (32,5), Ajax (31), Vitesse (14) en FC Twente (2,5) maken het lijstje compleet. Dat was erg belangrijk voor de zesde plek op de ranglijst. Dat zorgt voor betere Europese tickets.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen