Pot over eerste seizoen Slot bij Feyenoord: "Toch meer een vervolg van Advocaat"

14 maart 2023, 13:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat (75) heeft te weinig eer gehad voor zijn periode bij Feyenoord. Dat stelt zijn voormalig rechterhand Cor Pot althans. Volgens hem was het het succesvolle eerste seizoen van Arne Slot ook het gevolg van de solide basis die door De Kleine Generaal en Pot zelf werden gelegd.

"Ik hoop dat Feyenoord kampioen wordt. M'n vertrouwen in Arne Slot is groot", geeft Pot de jonge coach ook zeker complimenten in Voetbal International. "Hij verdoezelt de interne onrust." Vooral ook dit seizoen valt volgens Pot ten deel aan de werkwijze en invloed van Slot. Vorig jaar was dat in zijn ogen wel wezenlijk anders dan weleens wordt gesteld.

"Wat Slot nu presteert, met een bijna heel nieuw elftal, vind ik echt knap. Vorig seizoen was toch meer een vervolg van. Ik vind dat Dick en ik weinig credits hebben gekregen", stelt Pot. "Het was crisis, alle geledingen lagen over elkaar heen. We speelden zonder publiek. Dick houdt van een bepaald speltype. Georganiseerd, compact. Slot is wat meer forechecking gaan spelen. Dat is aantrekkelijker om te zien."

Lees ook: Advocaat vindt in boezemvriend Cor Pot klankbord voor zware klus bij ADO

Volgens Pot moet er ook gekeken worden naar de positie waarop Advocaat het stokje overnam van Jaap Stam. "Ze stonden veertiende ofzo. Dan ga je niet lekker lopen aanvallen. We hebben toch gezorgd voor Europees voetbal, waardoor ze vorig jaar de finale haalden. We hadden nog recht op een premie, maar zeiden: laat maar gaan. Gezeur anders. Maar de prestatie van Dick bij Feyenoord wordt miskend, dat vind ik wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Cor je maakt er een potje van .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Qua spel leek het ook op elkaar !!!?????. Zeg dan niks meneer Pot

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn niet veel oud feyenoord coaches die aan Slot kunnen tippen !!!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ligt eraan hoe je het bekijkt . Slot is een hele goeie trainer ,laat ons mooi spelen . Maar qua prijzen heeft hij nog niks . Maar goed vergelijken van trainers is lastig . De tijd waarin ze trainer waren ,wat voor selectie je hebt etcetc

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Das ook zo .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen