Leegloop bij AZ? Na Reijnders ook belangstelling voor Karlsson

14 maart 2023, 09:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De interesse van Ajax in AZ-middenvelder Tijani Reijnders kwam dinsdagochtend naar buiten, maar het is niet de enige sterkhouder die ze in Alkmaar mogelijk moeten gaan vervangen. De kans is namelijk ook reëel dat Jesper Karlsson na dit jaar vertrekt: voor hem is belangstelling vanuit de Premier League en Serie A.

Met dat nieuws pakt transfergoeroe Fabrizio Romano althans uit, eveneens op de dinsdagochtend. Volgens de journalist trekt Karlsson deze zomer belangstelling uit beide competities, waarbij er overigens geen concrete clubs worden genoemd. Mocht de interesse in de Zweed serieus worden, dan zou hij zelf vermoedelijk open staan voor een vertrek. Eerder sprak hij zich ook al uit dat hij graag een volgende stap wil maken.

Dit seizoen doet AZ het uitstekend, ondanks dat Karlsson een deel van het seizoen miste door blessureleed. Desondanks staat de teller voor hem op 25 officiële wedstrijden dit seizoen, waarin hij acht goals maakte en evenveel assists gaf. Vooral de laatste weken komt de buitenspeler op stoom, waardoor de belangstelling in zijn diensten vermoedelijk alleen nog maar zal toenemen.

FootballTransfersDe smaakmaker die Feyenoord en Ajax van de landstitel gaat afhouden

Transferwaarde Karlsson

Karlsson kwam in 2020 over van het Zweedse Elfsborg en maakte tot dusver 41 doelpunten en gaf 33 assists in 115 officiële wedstrijden. Een vraagprijs wordt er door Romano niet genoemd, maar zijn transferwaarde ligt volgens FootballTransfers iets onder de vijftien miljoen euro. Vermoedelijk zal zijn transfersom veel hoger moeten liggen om het tot 2026 lopende contract af te kopen. Net als Reijnders (2027) heeft de aanvaller dus een langdurig contract, waardoor de onderhandelingspositie van AZ – mits er eerder geen verkoopafspraken zijn gemaakt – uitstekend is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook Karlsson naar Ajax als opvolger van Tadic. Succes voor de Amsterdammertjes gegarandeerd.

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leegloop? Voor Karlsson was er afgelopen seizoen al interesse

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is bij AZ toch elk jaar zo. Weten ze altijd prima op te vangen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen