Bondscoach Ronald Koeman 'in de steek gelaten' door tweetal

14 maart 2023, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman is als bondscoach van het Nederlands elftal in de steek gelaten door Luuk de Jong (32) en Vincent Janssen (28). Beide spelers besloten om hun afscheid als international aan te kondigen, bij de wisseling van de wacht qua bondscoaches. Dat is bij oud-international Youri Mulder niet lekker gevallen.

"Ik begrijp het niet goed. Het is toch het mooiste wat er is om voor je land uit te komen en met name Janssen is nog erg jong", stelt Mulder in De Telegraaf over het besluit van de twee spitsen. "Ik zou zelf nooit zo'n beslissing hebben genomen. Ook als je niet alles speelt, zoals het geval was bij De Jong en Janssen, blijft het een eer om international te zijn."

Mulder gaat zelfs nog een stapje verder dan dat. "Ze laten de boel eigenlijk een beetje in de steek, want Oranje zit niet dik in de spitsen. Achter Depay en Weghorst zit alleen Brian Brobbey, maar die speelt lang niet alles bij Ajax." Als mogelijk alternatief zou de oud-spits zelf in de Ligue 1 kijken bij Toulouse. "Want daar doet Thijs Dallinga het erg goed."

Lees ook: Na Luuk de Jong stopt ook Vincent Janssen als international

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk constateert eveneens dat de opties achter Weghorst en Memphis schaars zijn. "Het zijn allebei spelers, die hij goed had kunnen gebruiken", doelde hij op Janssen en De Jong. "Je kunt niet zomaar op korte termijn een spits tevoorschijn toveren. Voor Ronald Koeman is dit wel heel vervelend. Zoveel goede spitsen heeft Nederland op dit moment niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah luuk de jong vind ik wel jammer..hij heeft al vaker gescoort..ook in een finale..en had t wat bij betreft nog wel een paar keer mogen proberen ..maar goed meer kanzen voor memphis deze keer

12eMan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dallinga zou ik sowieso oproepen. Daarnaast kun je ook Gakpo als spits proberen. Speelt hij bij Liverpool ook vaak. Tegen Gibraltar een uistekende gelegenheid om wat nieuwe spelers op te stellen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen