Van Basten verrast met keuze tussen Álvarez en Geertruida

14 maart 2023, 00:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als Marco van Basten een gecombineerd elftal van Ajax en Feyenoord zou moeten samenstellen, dan zou Lutsharel Geertruida op de positie van verdedigende middenvelder de voorkeur krijgen boven Edson Álvarez. Dat vertelde de bondscoach van het Nederlands elftal maandagavond aan tafel bij Rondo.

"Jij wilt hem op zes zien, op de plek van Álvarez", sprak presentator Wytse van der Goot zijn verbazing uit. "Ja, daar vond ik hem het beste", reageerde Van Basten. "Terwijl de redactie nog zei: maar Marco, daar heeft hij nog maar een paar keer gespeeld dit jaar. Hij is eigenlijk rechtsback of centrale verdediger."

Dat Geertruida bij Feyenoord niet op het middenveld speelt, komt volgens Van Basten omdat de Rotterdammers 'problemen' in de verdediging hebben. "Normaal gesproken is het een middenvelder", beweert de voormalig trainer, die benadrukt dat Geertruida als controleur indruk op hem heeft gemaakt.

"En Jurriën Timber vind ik op die positie (centraal achterin, red.) nog een betere voetballer dan hij. Geertruida kan ook goed voetballen, maar ik vind Timber rustiger. Als je Timber met een goede verdediger samen laat spelen, dan is dat een ijzersterk duo", aldus Van Basten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen