PEC Zwolle stoomt door, beloften Ajax vernederen NAC Breda

13 maart 2023, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft maandagavond de volgende stap richting promotie naar de Eredivisie gezet. De ploeg van trainer Dick Schreuder won met 0-1 bij De Graafschap en consolideerde daarmee de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda ging voor eigen publiek hard onderuit tegen Jong Ajax.

De Graafschap - PEC Zwolle 0-1

Als er in de laatste wedstrijden van het seizoen geen heel gekke dingen gebeuren, dan keert PEC Zwolle binnenkort terug naar de Eredivisie. De Zwollenaren zijn dit seizoen - samen met Heracles Almelo - een klasse apart en boekten deze maandag de 21ste zege van het seizoen. Een doelpunt in de dertiende minuut van Lennart Thy maakte het verschil op De Vijverberg.

NAC Breda - Jong Ajax 2-6

Voor NAC Breda werd het een avond om snel te vergeten. De Bredanaars werden voor eigen publiek veranderd door Ajax, dat aantrad met onder meer Francisco Conçeicao en Lorenza Lucca. Na 51 minuten keek NAC tegen een 0-5 achterstand aan. Doelpunten van Elías Már Ómarsson en Jort van der Sande maakten de score wat dragelijker, maar het slotakkoord was alsnog voor Jong Ajax: 2-6.