Maurice Steijn vindt Pierre van Hooijdonk 'een beetje zielig aan het worden'

13 maart 2023, 20:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maurice Steijn heeft maandagavond aan tafel bij Veronica Offside keihard uitgehaald naar Pierre van Hooijdonk. De twee kunnen niet meer met elkaar door één deur sinds de 49-jarige Steijn tijdens zijn tijd bij NAC Breda Sydney van Hooijdonk niet altijd opstelde.

Dat zit Pierre van Hooijdonk volgens Steijn nog altijd dwars. De oud-aanvaller zou om die reden regelmatig negatieve opmerkingen over Steijn (en Sparta) maken als hij aanschuift bij Studio Voetbal. "Of ik Van Hooijdonk een lul vind? Ja, zeker", lacht Steijn. "Pierre is super rancuneus richting mij omdat ik twee jaar geleden zijn zoontje niet altijd opstelde, wat voor en na mij ook niet altijd gebeurde. En hij voelt zich geroepen om te pas en onpas op tv mij en Sparta naar beneden te halen. Dat is natuurlijk ook wel een beetje lachwekkend en zielig aan het worden."

Steijn vindt het niet oké dat Van Hooijdonk als analist zijn neutraliteit niet bewaart. "Je verwacht dat als mensen bij Studio Voetbal aan tafel zitten, zij onafhankelijk hun mening geven over wat er in het weekend gebeurt. Pierre heeft natuurlijk een dubbele agenda. Hij kan nooit onafhankelijk iets zeggen. Het is een beetje zielig aan het worden", herhaalt de trainer van Sparta.

Ook Andy van der Meijde vindt dat wat Van Hooijdonk doet niet door de beugel kan. "Hij heeft heel veel voetbalverstand hè", grapt hij eerst. "Dat soort dingen hoort hij niet te doen. Als je iets tegen een speler of trainer hebt, moet je daar professioneel mee omgaan. Dan moet je niet op televisie roepen dat het niet door jou komt dat het team goed presteert."

FootballTransfersDe buitenspeler die niet had misstaan bij Ajax of Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet dat ik zoveel heb met van Hooijdonk, maar die zogenaamde analisten...zijn die niet zo ongeveer allemáál bevooroordeeld en niet-onafhankelijk? En in sommige gevallen rancuneus? Buiten dat kan ik me ook nog wel voorstellen dat je als vader graag ziet dat je zoon speeltijd krijgt en dat je hem publiekelijk niet afvalt.

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het gaat er ook niet om dat hij zijn zoon afvalt. Dat zou geen enkele vader inderdaad doen. Het punt is dat hij geen mogelijkheid onbenut laat om Steijn en Sparta te kleineren. V Hooijdonk is erg rancuneus en kan nu ook nog uit zijn plaat gaan over Van Persie. Ik vind wel dat anderen tijdens zo n praatprogramma op dergelijke momenten meer tegengas mogen geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen