Boze supporter is voormalig Ajax-doelwit helemaal zat en gaat in hongerstaking

13 maart 2023, 18:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een boze supporter van Olympique Marseille is in hongerstaking gegaan. Hij eist het vertrek van Leonardo Balerdi, die in januari nog hoog op het wensenlijstje van Ajax stond.

Balerdi is op dit moment niet bepaald de meest populaire speler van Olympique Marseille. Afgelopen zondag tegen Strasbourg pakte hij in de 29ste minuut een directe rode kaart door de tegenstander een scoringskans te ontnemen. Marseille leek de wedstrijd desalniettemin in zijn voordeel te beslissen, tot de bezoekers in de absolute slotfase nog twee keer toesloegen (2-2).

Het pakken van de rode kaart was niet de eerste fout die Balerdi de afgelopen tijd heeft gemaakt. Zo wordt de Argentijnse verdediger verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de Coupe de France tegen Annecy. Eén supporter is het geblunder van Balerdi zo zat dat hij - bij wijze van grap - nabij het trainingscomplex van de Franse club in hongerstaking is gegaan.

'Hij mag niet meer voor l'OM spelen. Ik stuur mijn boodschap aan de clubleiding, zonder scheldwoorden en zonder beledigingen. Ik wil échte voetballers bij l'OM', aldus de fan. Balerdi, die in de zomer van 2020 overkwam van Borussia Dortmund, stond in de afgelopen transferperiode in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De verdediger zette toen zelf een streep door een overgang naar de Amsterdamse club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen