Verweij denkt dat Heitinga de halve waarheid sprak: "Dat heeft denk ik wel meegespeeld"

13 maart 2023, 17:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Davy Klaassen kwam afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen niet in actie tijdens een Eredivisie-wedstrijd van Ajax. Kenneth Taylor kreeg op bezoek bij SC Heerenveen de voorkeur en zelfs als invaller was er geen speeltijd weggelegd voor de dertigjarige middenvelder. Mike Verweij denkt te weten waarom Klaassen negentig minuten op de bank bleef zitten.

John Heitinga verklaarde voorafgaand aan de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion (2-4) dat het passeren van Klaassen een tactische keuze was en het niet te maken had met het feit dat de ervaren middenvelder op scherp stond voor de kraker tegen Feyenoord van volgende week. "Ik snap dat Heitinga zegt dat hij het niet heeft gedaan omdat Klaassen vier gele kaarten achter zijn naam heeft staan. Roept hij dat wel, dan geeft hij daarmee natuurlijk het signaal af naar Heerenveen van: wij kunnen het ook wel zonder Klaassen. Dat is over het algemeen niet handig", begint Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Waar Heitinga niet wilde toegeven dat hij met het niet gebruikmaken van Klaassen rekening heeft gehouden met de wedstrijd van volgende week, denkt dat Verweij dat de Ajax-trainer dat wel degelijk heeft gedaan. "Ik denk dat het wel heeft meegespeeld. Anders hoef je Klaassen ook niet negentig minuten op de bank te laten zitten", aldus de journalist, die aanstipt dat scheidsrechter Jeroen Manschot met kaarten strooide. "Dan kan ik me voorstellen dat je Klaassen laat zitten, want je wilt hem er tegen Feyenoord wel bij hebben."

Zonder Klaassen kende Ajax een relatief eenvoudige middag tegen Heerenveen. Met een middenveld bestaande uit Taylor, Edson Álvarez en Steven Berghuis werd het fundament voor de zege al in de eerste twintig minuten gelegd. Ajax leidde halverwege de eerste helft met 0-3, haalde toen de voet van het gaspedaal en vertrok uiteindelijk met een 2-4 zege huiswaarts.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen