Driessen: "Nu begrijp je wel waarom hij het nergens langer dan een jaar volhoudt"

13 maart 2023, 16:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen en Mike Verweij hekelen het gedrag van Julio Velázquez tijdens de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Twente (0-3). De Spaanse trainer liet zich bij het tweede doelpunt van de bezoekers compleet gaan omdat hij vond dat de arbitrage een fout had gemaakt. Niet alleen schreeuwde hij het uit, ook trapte hij een pion weg en sloeg hij meerdere malen met zijn hand tegen de wand van de dug-out.

Het was niet de eerste keer dat Velázquez zich dit seizoen langs de zijlijn misdroeg. "Hij doet het wel goed bij Fortuna, maar als hij dit gedrag vertoont, begrijp je wel waarom hij het nergens langer dan een jaar volhoudt. Dit hoort natuurlijk niet. Het lijkt helemaal nergens op. Ik denk dat de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard hier ook niet mee geassocieerd wil worden. Als deze man nog één keer tegen de dug-out slaat, heeft hij zijn langste tijd gehad", aldus Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ook Verweij keurt het gedrag van Velázquez af. "Het was een schandalige actie en het is natuurlijk geen goed voorbeeld voor jeugdtrainers en kinderen die op tv naar de samenvattingen kijken. Ik moet zeggen dat ik zijn boosheid wel begreep, maar hij moet het niet zo uiten. Het kan gebeuren dat een scheidsrechter niet ziet dat de bal rolt als een vrije trap genomen wordt, maar de VAR moet elk doelpunt gewoon checken. Dit zag een blinde zelfs."

Velázquez maakte zich zo druk omdat bij de 0-2 van Twente de bal bij een vrije trap niet stil had gelegen. Scheidsrechter Rob Dieperink zag dat over het hoofd en Edwin van de Graaf, de VAR van dienst, greep niet in. Na afloop bood Velázquez bij ESPN zijn excuses aan voor zijn gedrag. "Ik vond het geen doelpunt, dat was voor mij honderd procent duidelijk. Ik vond het ongelooflijk. Maar ik houd er niet van om mezelf zo gefrustreerd te zien. Sorry daarvoor. We zijn mensen, het is moeilijk om met zoiets om te gaan. We moeten ons nu richten op de volgende wedstrijd."

Lees ook: Hugo Borst kan ogen niet geloven: "Wat een vandaal is hij

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Das nog al lang een jaar als je , je zo gedraagt .

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij een spelhervatting mag de VAR NIET ingrijpen. In mei 2021 is dit ook gebeurd bij Twente-Heracles, waarbij Drommel de bal snel wegschoot terwijl deze niet stillag. De VAR greep in, met achteraf veel kritiek op dit voorval.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen