Besluit Janssen zorgt voor vraagtekens: "Dat is natuurlijk vreemd"

13 maart 2023, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Door de drukke voetbalzondag zou je het haast vergeten, maar Vincent Janssen maakte gisteren bekend dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor het Nederlands elftal. De centrumspits van Antwerp FC is bezig aan een goed seizoen en had tijdens het WK in Qatar nog een basisplaats tegen Senegal, maar ziet door de drukke voetbalkalender af van een vervolg in Oranje. Verslaggever Sander Janssen van Voetbal International begrijpt er weinig van.

Ronald Koeman moet zijn officiële rentree als bondscoach van het Nederlands elftal weliswaar nog maken, maar hij zag in de aanloop naar de kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar al twee spelers 'bedanken' voor Oranje. Na Luuk de Jong, die zich alleen nog maar op zijn club PSV wil focussen, is Vincent Janssen de tweede spits door wiens naam Koeman een streep moet zetten. "Ik had het bij Janssen ook niet verwacht, want hij is natuurlijk pas 28", zegt Sander Janssen in VI ZSM. "Hij zit misschien wel in de beste fase van zijn carrière."

Janssen verdween de afgelopen jaren na zijn overstap van Tottenham Hotspur naar Mexico naar de achtergrond, maar speelde zich onder Louis van Gaal weer in de kijker van het Nederlands elftal. Hij maakte in juni zijn rentree in Oranje en tekende niet lang daarna bij Antwerp FC. "Dat Janssen er door Van Gaal bij werd gehaald was al heel verrassend. We hadden hem eigenlijk nooit meer terug verwacht in het Nederlands elftal. Hij zat in Mexico en dat leek dus wel einde verhaal", zegt Sander Janssen. "Hij komt terug in het Nederlands elftal en terug naar Europa, dat leek ook wel een beetje een stap richting het Nederlands elftal. Maar binnen een jaar stopt hij ermee als international."

Sander Janssen klinkt verbaast, zeker omdat hij dacht dat het Nederlands elftal de belangrijkste reden was voor Janssen om terug te keren op de Europese velden. "Misschien dat hij er nu achter is gekomen dat het te zwaar is voor hem, te pittig. Dat zou kunnen, maar op 28-jarige leeftijd stoppen is natuurlijk vreemd. Je moet er gewoon bij blijven en het is toch een eer om uit te komen voor het Nederlands elftal? Volgens mij heeft hij het ook niet heel slecht gedaan. Die drukke voetbalkalender kan ik nog wel begrijpen, maar het lijkt mij dat je op 28-jarige leeftijd de fitheid hebt om dat te doorstaan", aldus de verslaggever.

Lees ook: Van der Vaart is boos om afmelding Janssen: "Als ik heel eerlijk mag zijn.."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb nooit begrepen waarom Van Gaal hem bij oranje heeft gehaald want je kan hem niet bepaald een top spits noemen. Hij heeft bij AZ een vertrek geforceerd naar de Spurs waar hij doorgaans de bank warm hield. Is vervolgens via de achterdeur naar Mexico vertrokken waar men er niets van begreep dat hij voor oranje geselecteerd werd. Depay was voor het WK geblesseerd en onze eigenzinnige bondscoach die zich zelf zo geweldig vindt kwam met hem op de proppen terwijl er zat Nederlandse spitsen rondlopen die vele klassen beter zijn dan hem. Waarschijnlijk zal hij onder Koeman ook geen kans maken op speelminuten. Dat zal waarschijnlijk wel de reden zijn dat hij nu bedankt voor oranje omdat hij de bui al voelt hangen.

Grozzer21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hij wilt Koeman voor zijn en het niet pijnlijk maken voor zich zelf om niet meer opgroepen te worden hij weet ook dat de enigste mafkees van gaal is die hem oproept

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

jansen kan toch geen doelpunt maken in oranje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen