Humberto Tan teleurgesteld in Feyenoord: "Zonde van de energie"

13 maart 2023, 14:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB heeft voor komend weekeinde een nieuwe OneLove-actie gepland, waarbij het de bedoeling is dat de aanvoerders van alle Eredivisieclubs de OneLove-band gaan dragen. Maar het staat nu al vast dat Feyenoord en aanvoerder Orkun Kökçü een andere invulling gaan geven aan de actie. En dat betreurt Humberto Tan, voorzitter van de commissie-Mijnals tegen racisme en discriminatie.

De vorige keer dat de KNVB een OneLove-campagne voerde, weigerde Kökçü de OneLove-band om zijn arm te dragen. Feyenoord besloot destijds om Gernot Trauner voor één wedstrijd, uit tegen AZ, aanvoerder te maken. Komende zondag zal Kökçü tegen Ajax 'gewoon' aanvoerder zijn, maar zónder de OneLove-band om zijn arm.

"Ik begrijp niet dat je als club niet achter zo'n actie gaat staan", spreekt Tan in gesprek met het Algemeen Dagblad zijn teleurstelling uit. "Het is zijn goed recht om de OneLove-Band niet te dragen. Het gaat echter niet om individuele spelers, het gaat om de clubs. Van de FIFA begrijp ik zoiets, want die zijn corrupt. Maar waarom zou je het niet doen als club?"

Kökçü werd zondagavond na de thuiswedstrijd tegen FC Volendam gevraagd naar de komende OneLove-actie in het Nederlandse voetbal. De middenvelder gaf aan dat 'we met Feyenoord iets moeten vinden om deze actie toch nog te steunen'. Dat lijkt in de vorm van een alternatieve band te gaan gebeuren. Tan begrijpt dat niet. "Zonde van de energie. Waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden? Ik hoop dat zo'n eventuele actie het bewustzijn vergroot, maar het zou sterker zijn geweest om één front te vormen."

Lees ook: Orkun Kökcü gaat OneLove-actie in De Klassieker anders aanpakken

Ajax en Tadic doen wél mee met de actie

Wie zondagmiddag tijdens De Klassieker wél de OneLove-band om zijn arm zal gaan dragen, is Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. Er stond in eerste instantie nog een vraagteken achter hoe Ajax invulling zou gaan geven aan de OneLove-actie, maar een woordvoerder van de huidige nummer twee van de Eredivisie heeft daar duidelijkheid over gegeven. "Tadic draagt komend weekend, net als de aanvoerders van onze andere teams, de OneLove-band. Ajax is uiteraard ook vóór verbinding en tegen racisme en alle vormen van discriminatie in de samenleving. Dus steunen wij de actie van de komende speelronde", leest het bij het AD.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

martijn1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Tan wordt vermoeiend. Snap ook niet dat ze hem met voetbal als presentator inzetten. Ik zet hem altijd direct op een ander zender als ik hem zie. Niet in de laatste plaats omdat hij randzaken zoals dit belangrijker vindt dan het voetbal zelf

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet ook niet gedwongen zijn !

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was je vrouw ook teleurgesteld toen je buiten de deur ging neuken Umberto Tan? Zomaar een vraag...

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk je kan zo'n actie aankondigen. Dan kan je of erin mee doen of niet. Zelf vind ik persoonlijk dat voetbal voetbal moet blijven, school school en dat niet overal duizenden acties gehouden moeten worden en dat bijna als dwang gezien kan worden. Zelf heb ik iets van, let me be me en thats it

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen