'Geblesseerde Neymar neemt opvallend besluit over toekomst'

13 maart 2023, 12:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Neymar is er al uit wat betreft het einde van zijn spelersloopbaan. Als het aan de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain ligt, sluit hij zijn carrière af in Parijs. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde journalist David Ornstein van The Athletic althans.

Volgens Ornstein heeft Neymar niet de intentie om de komende jaren nog voor een andere club te spelen. De Braziliaan is bij de huidige koploper van Frankrijk in het bezit van een contract tot medio 2027. Bij het aflopen van zijn verbintenis in Parijs is de aanvaller 35 jaar. Neymar werd de voorbije jaren meerdere keren in verband gebracht met een vertrek uit Parijs. Zo zou hij kort na zijn entree in de Franse hoofdstad al heimwee naar Barcelona hebben gehad. Tot een hereniging tussen FC Barcelona en Neymar is het echter niet gekomen en dat lijkt ook niet meer te gaan gebeuren.

Ongelukkig huwelijk

PSG baarde in de zomer van 2017 opzien door een astronomisch bedrag van 222 miljoen euro neer te tellen om Neymar los te weken bij FC Barcelona. De Braziliaan vormde in Catalonië een onnavolgbaar trio met Lionel Messi en Luis Suárez, maar om definitief uit de schaduw te stappen van zijn Argentijnse vriend en collega, dacht hij er goed aan te doen om naar PSG te verkassen. Het huwelijk tussen PSG en Neymar is echter niet geworden waar beide partijen op hadden gehoopt. Neymar kwam, mede door blessureleed, pas 173 keer in actie voor de Fransen.

In de eerste helft van dit seizoen toonde Neymar eindelijk weer zijn klasse. De Braziliaan werkte in topvorm toe naar het WK in Qatar, maar daar kon hij niet voorkomen dat de Zuid-Amerikaanse topfavoriet voor de eindzege al in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Kroatië. Neymar slaagde er na het WK niet in de lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken. Hij raakte in de thuiswedstrijd tegen LOSC Lille op 19 februari geblesseerd aan zijn enkel en moet daardoor het restant van dit seizoen aan zich voorbij laten gaan. Neymar moest vorige week lijdzaam toezien hoe zijn ploeggenoten door Bayern München werden uitgeschakeld in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen