Verweij komt met duidelijkheid over band Tadic in Klassieker

13 maart 2023, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Komende zondag staat in de Johan Cruijff ArenA de belangrijke, zo niet cruciale Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De kraker tussen de twee belangrijkste titelkandidaten in de Eredivisie staat gepland in het weekend dat de KNVB een nieuwe OneLove-band campagne voert. Er stond in eerste instantie een vraagteken achter de band die Ajax-aanvoerder Dusan Tadic zou gaan dragen, maar volgens Mike Verweij draagt Tadic zondag 'gewoon' de OneLove-band. 

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord is altijd beladen, maar zondag zijn de ogen nóg meer dan normaal gericht op de strijd tussen de eeuwige rivalen. Niet alleen omdat het verschil tussen beide clubs momenteel drie punten is in het voordeel van de Rotterdammers en zij dus een grote stap richting de landstitel kunnen zetten. Ook omdat er in het weekeinde van de Klassieker weer een OneLove-campagne op het programma staat. De laatste keer dat de KNVB aandacht vroeg voor onder meer de LHBTIQ+-gemeenschap, maakte dat veel los op de Nederlandse velden. Zo besloot Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü om uit 'geloofsredenen' de OneLove-band niet te dragen in de uitwedstrijd tegen AZ, terwijl Tadic de band onder zijn normale aanvoerdersband droeg.

Het was daarom de vraag wat de aanvoerders van de topclubs komende zondag zouden gaan doen. Kökçü gaf na de thuiswedstrijd tegen FC Volendam in ieder geval aan dat hij 'gewoon' aanvoerder zal zijn, maar over de invulling wilde hij nog niets kwijt. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl meldde dat naast Feyenoord óók Ajax de OneLove-actie zou overslaan. Maar volgens Verweij is dat dus niet waar. De clubwatcher van Ajax namens De Telegraaf heeft navraag gedaan bij een woordvoerder van de Amsterdamse club en die heeft bevestigd dat Tadic zondag tegen Feyenoord 'gewoon' de OneLove-band zal gaan dragen. 

Lees ook: 'Ajax en Feyenoord kiezen eigen weg en slaan OneLove-actie over'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pleur op met een soort verplichte band die je om de paar maanden tegenwoordig moet dragen .

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben van mening dat de KNVB zo'n statement niet aan voetballers moet opleggen. Voetballers moeten zich lekker met voetballen bezighouden en niet met politieke statements. Als de KNVB zoiets wil doen kunnen ze ook op hun website een bericht daarover plaatsen. Er zijn waarschijnlijk zat voetballers die helemaal geen zin hebben in zo'n gedoe of er ronduit tegen zijn.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je draag hem de band of niet ,. maar schei uit met schijnheilig gedoe over transgender's homo buitenaardse wezens en ga zo maar door. en mensen dwingen om mee te doen aan alle gekig heid

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In qatar dragen ze niks of een speldje. Maar de aanvoerders in de eredivisie moeten verplicht dat ding om . Hoezo huichelaars uit zeist en den haag !!??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen