Perez verbaast zich over Ajacied: "Hij rent maar een beetje rond"

13 maart 2023, 11:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Marciano Vink tijdens het programma Dit was het Weekend van ESPN erg lovend was over het optreden van Calvin Bassey in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, daar was Kenneth Perez uiterst kritisch op de prestatie van Steven Berghuis. De linkspoot worstelt al een tijdje met zijn vorm.

Berghuis maakte in de zomer van 2021 de pikante overstap van Feyenoord naar Ajax. Waar hij bij Feyenoord niet was weg te denken van de rechterflank, belandde hij in Amsterdam onder toenmalig trainer Erik ten Hag al snel op het middenveld. Berghuis vervulde die rol lange tijd met verve, maar dit seizoen slaagt hij er minder in om het verschil te maken. Perez verbaast het niet. "Ik heb altijd moeite gehad met hem als een middenvelder", zei de analist zondagavond bij ESPN.

"Ik vind hem geen natuurlijke middenvelder, maar een rechtsbuiten. Vandaag (zondag, red.) was het extreem omdat hij nul schoten en nul gecreëerde kansen had. Dat heeft hij normaal gesproken nog wel. Maar nu was ook zijn passnauwkeurigheid heel laag", vervolgde Perez. De voormalig voetballer van onder meer Ajax, AZ en PSV zag Berghuis tegen sc Heerenveen 'aanvallersdingen' doen, zoals een sliding bij de zijlijn. "Hij staat er ook een beetje verloren bij te kijken op het middenveld. Ik vind niet dat hij zich gedraagt als een middenvelder. Hij rent maar een beetje rond."

Perez zag tegen sc Heerenveen slechts één moment waarom hij zich bedenken dat Berghuis bij Ajax op het middenveld speelt. Dat was zijn pass tussen de linies door waarmee hij Edson Álvarez vrij speelde. De Mexicaan kon vervolgens aardig wat meters maken en een paar tellen later lag de bal via Mohammed Kudus in het doel. "Je stelt Berghuis daar natuurlijk op omdat je veel creativiteit wil hebben vanuit hem, maar nul schoten en nul gecreëerde kansen is voor hem veel te weinig natuurlijk."

Lees ook: Tops en Flops: trainers misdragen zich

Kudus onomstreden op de rechterflank

Over zes dagen staat Berghuis weer tegenover zijn oude werkgever. Ajax speelt dan in de eigen Johan Cruijff ArenA de belangrijke, zo niet cruciale Klassieker tegen Feyenoord. Perez lijkt Berghuis het liefst op de rechterflank te willen zien acteren, maar de kans dat Ajax-trainer John Heitinga de linkspoot daar gaat opstellen, is niet groot. "Nee, omdat Mohammed Kudus die plek heeft opgeëist. Ik denk ook dat ze Berghuis opstellen omdat zijn samenwerking met Kudus goed is. Maar ik vind het op het middenveld gewoon niet lekker natuurlijk ogen. Het heeft mij nooit echt kunnen bekoren als ik eerlijk moet zijn", besloot Perez.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij zeg ik dit al zolang berghuis zelf is gaan zwerven bij Feyenoord het laatste jaar Berghuis is gewoon een rechtsbuiten en verder niks . Geen 10 ,geen middenvelder .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op de plaats waar Gravenberg speelde heeft Berghuis prima wedstrijden gespeeld 😋😋

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zal er best wel eens aardig hebben gespeeld ,maar over het algemeen niet . Je hebt dan verdedigend een zwak middenveld met hem . Verder blijft hij vaak oook niet in positie en gaat hij mensen voor de voeten lopen .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wees dan blij dat je van hem af ben .

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Let maar op, zondag Berghuis gaat het verschil maken.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Perez heeft gelijk, die Berghuis staat een vooruitgang van de Ajax selectie in de weg, Ajax is te groot voor een Berghuis, daar komen ze bij Ajax vroeg of laat achter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen