Van der Vaart is boos om afmelding Janssen: "Als ik heel eerlijk mag zijn.."

12 maart 2023, 22:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is 'best wel een beetje boos' door de keuze van Vincent Janssen om te bedanken voor het Nederlands elftal. De 22-voudig international maakte vrijdag bekend te stoppen en zich volledig te richten op zijn dienstverband bij Antwerp FC.

Van der Vaart, die zelf 109 interlands speelde, vindt dat een speler niet hoort te bedanken voor het Nederlands elftal. "Ik ben op een gegeven moment ook van HSV naar Real Betis en naar FC Midtyjlland gegaan, maar ik heb nooit gedacht aan bedanken", vertelt hij zondagavond bij Studio Voetbal. "Stel je voor dat ze me morgen zouden oproepen, dan zou ik weer meedoen. Zo heb ik dat altijd ervaren. Misschien willen ze wat meer bij de familie zijn, maar ik vind het heel raar."

Lees ookVincent Janssen geeft uitleg en krijgt vooral negatieve reacties

Janssen volgde het voorbeeld van Luuk de Jong, die eerder deze maand het einde van zijn interlandcarrière aankondigde. "Als Luuk de Jong en Vincent Janssen bedanken… Die hoeven voor mij niet eens te bedanken. Ik vind het bijna kwalijk, ik kan er best wel een beetje boos om worden. We lachen bijvoorbeeld allemaal om Wout Weghorst, hoe hij zich gedraagt bij het volkslied, maar hij zal in geen honderd jaar bedanken. Ik vind het een beetje slap, als ik heel eerlijk mag zijn."

Ibrahim Afellay was vooral verrast door de keuze van Janssen. "Je zou juist denken: als je er zo lang over hebt gedaan om terug te komen bij het Nederlands elftal, en dan op deze manier bedankt, is dat eigenlijk een beetje zonde", vindt de voormalig middenvelder, die het afscheid van Janssen echter 'geen gemis' vindt. "We hebben ook Danjuma, Malen en Brobbey die nog jong is. Dat zijn jongens die in de toekomst meer waarde zullen hebben dan hij heeft."

Lees ookOpmerkelijk begin van Studio Voetbal: eerste uitzending na schandaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen