Xavi Simons krijgt megacompliment: "Vroeger hadden we het over Cruijf of Van Hanegem"

12 maart 2023, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan de opmars van Xavi Simons lijkt maar geen einde te komen. De negentienjarige aanvaller annex middenvelder heeft zich in zijn debuutseizoen bij PSV direct geprofileerd en werd na afloop van de overwinning op SC Cambuur (5-2) wederom uitgeroepen tot Man of the Match. Bij ESPN werd de eventuele rol van Simons bij het Nederlands elftal besproken en waren de analisten niet terughoudend over de kwaliteiten van de PSV'er. 

Wanneer Mario Been gevraagd werd wie hij als man van de wedstrijd beoordeelde, werd de naam van Simons meteen genoemd. "Alles wat die jongen doet, daar zit zoveel idee en genialiteit achter. Ik heb het nu weer van dichtbij gezien: hij heeft altijd dreiging. Ik heb wat mensen gesproken die altijd met hem werken over hoe hij op de training is. Hij is altijd op zoek naar zijn top en wil het maximale uit zichzelf halen."

Lees ook: Beoordelingen PSV: Veerman en Simons lichtpuntjes

"Negentien jaar en dan al zo volwassen zijn, dan spreek je over een gigatalent", gaat Been verder met zijn lofrede. Hoewel presentatrice Fresia Arias benadrukte dat Simons wel erg vaak uitgelicht wordt, vindt hij dit geen probleem. "Dat maakt toch niet uit? Vroeger hadden we het altijd over Cruijff of Van Hanegem. Ik weet dat dat heel lang geleden is, maar hij is ook heel erg goed."

Simons in Oranje

Nadat Simons afgelopen winter al debuteerde voor het Nederlands elftal op het WK in Qatar, verwacht Been nu ook dat de nieuwe bondscoach Ronald Koeman een plek voor hem weglegt. Simons maakt al onderdeel uit van de voorlopige selectie, maar wat hem betreft blijft het hier niet bij. "Ik hoop ook zeker dat hij in het Nederlands elftal een bepaalde rol kan gaan spelen. Wie niet ziet dat deze jongen heel goed kan voetballen… Een rol als basisspeler? Waarom niet. Als je goed genoeg, ben je oud genoeg", aldus Been.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nog te wisselvallig en leidt ook veel balverlies. Speelde een goede wedstrijd maar meteen weer die lat zo hoog leggen bij talenten... Laat hem gewoon voetballen.

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Xavi Simons is op dit moment idd de beste speler van de ED, hij voetbalt "onNederlands", maar om te verwachten dat hij de redder van het Nederlandse voetbal is gaat het te ver, ook PSV zal niet beter worden dan dat de club momenteel is.

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een Cruijff is het nog lang niet, ook geen Van Hanegem of Keizer, Van Persie of Bergkamp en ga nog maar even door. Het is uiteraard wel een zeer groot talent.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen