Koeman opgelet: Frimpong bepalend voor Leverkusen, ook Bakker trefzeker

12 maart 2023, 19:48

Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker hebben zondagavond een zeer belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Bayer Leverkusen. De nummer negen van Duitsland won mede door doelpunten van de twee Nederlanders op bezoek bij directe concurrent Werder Bremen. Frimpong blijft daardoor op de deur kloppen voor een basisplaats in het Nederlands elftal.

De rechtsback zit bij de voorselectie van Oranje en bondscoach Ronald Koeman lijkt gezien de prestaties van de 22-jarige voetballer ook niet meer om hem heen te kunnen. Zondagavond was de verdediger tegen Werder Bremen opnieuw bepalend. Hij bediende in het eerste helft landgenoot Bakker - die niet geselecteerd is voor het Nederlands elftal - uitstekend, waarna de linksback raakschoot.

Vlak na de rust was het Frimpong die zijn ploeg op voorsprong schoot, na de vroege achterstand in Bremen. Uiteindelijk wist Bayer Leverkusen de overwinning met pijn en moeite over de streep te trekken, waar de twee Nederlandse verdedigers een enorm belangrijk aandeel in hadden.

Het is niet voor het eerst dat Frimpong zich dit seizoen laat zien, want hij was al zes keer trefzeker in de Bundesliga en gaf vier assists. De rechtsback staat, mede daardoor, ook in de belangstelling van het Manchester United van Erik ten Hag.

Lees ook: Frimpong verrast door lonkend Oranje-debuut: "Is hij geschorst?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen