Erik ten Hag fileert arbitrage: "Denk daar maar eens over na"

12 maart 2023, 18:48

Erik ten Hag heeft na afloop van de wedstrijd tussen Manchester United en Southampton (0-0) uitgehaald naar de arbitrage. Niet alleen vindt de Nederlandse trainer dat Casemiro onterecht van het veld werd gestuurd, ook is Ten Hag van mening dat zijn ploeg een penalty had moeten krijgen.

Manchester United kende zondag een moeilijke middag tegen Southampton en speelde bijna een uur met een man minder. Casemiro werd - na ingrijpen van de VAR - in de 34ste minuut door Anthony Taylor van het veld gestuurd. "Casemiro heeft meer dan vijfhonderd wedstrijden in Europa gespeeld en nooit rood gekregen. Nu staat hij op twee rode kaarten in de Premier League. Denk daar maar eens over na. Hij speelt hard, maar fair. Dat deed hij vandaag ook. Het is zeer discutabel", aldus Ten Hag.

"Als het beeld wordt stilgezet, ziet het er slecht uit. Maar als je dit doet, moet dit consistent bij alle wedstrijden worden gedaan", vervolgde de trainer, die het eveneens oneens was met de beslissing van Anthony Taylor om de bal niet op de stip te leggen na een vermeende handsbal van Armel Bella-Kotchap. "Of we een penalty hadden moeten krijgen? Absoluut. Geen enkele twijfel. Ik vind het onbegrijpelijk dat de VAR niet ingreep."

Manchester United lijkt door het gelijkspel tegen Southampton definitief afgehaakt in de strijd om de landstitel. De komende tijd zal de ploeg van de Nederlandse trainer vooral naar beneden kijken. Tottenham Hotspur is Manchester United tot twee punten genaderd, terwijl ook Newcastle United en Liverpool de club van Ten Hag in het vizier hebben.

Lees ookEngelse pers geeft Casemiro de schuld door 'horrortackle'

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij is ff vergeten dat hij niet meer bij ajax zit en dus bevoordeeld dient te worden.Sorry maat ,maar in de uk gaat het gewoon eerlijk .....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen