Mario Been laat licht schijnen over afgekeurde goal PSV: "Dan begrijp ik het nog"

12 maart 2023, 17:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Been vindt dat het doelpunt dat Jarrad Branthwaite vlak voor rust maakte tegen SC Cambuur onterecht is afgekeurd. De goal van de Engelse verdediger ging niet door omdat Ibrahim Sangaré hinderlijk buitenspel bleek te hebben gestaan.

Branthwaite dacht vlak voor rust de 2-1 te maken, maar op advies van de VAR keurde scheidsrechter Jannick van der Laan het doelpunt af. "Ik dacht eerst nog aan gevaarlijk spel vanwege de omhaal van Til, maar Bangura stond helemaal niet in de buurt", begon Been bij ESPN zijn analyse van het opvallende moment in de eerste helft.

"Het schijn dat Sangaré hinderlijk buitenspel stond. Dat vond ik wel meevallen, want hij liep achter Smand langs. Loopt hij voor hem langs, dan begrijp ik nog dat hij het zicht weghaalt (van keeper Robbin Ruiter, red.). Wat mij betreft had dit gewoon een goal kunnen zijn", aldus Been.

De arbitrage besloot echter anders. "Bij dit soort beslissingen is het vaak interpretatie van willekeurige mensen", zette de analist een streep onder het onderwerp.

Lees ook: Afgekeurd doelpunt Jarrad Branthwaite zorgt voor onbegrip bij PSV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen