FC Utrecht heeft dankzij imposante comeback eindelijk reden tot juichen

12 maart 2023, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De wedstrijd tussen NEC en FC Utrecht heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd. Door een dubbelslag van Landry Dimata kwam NEC op een 2-0 voorsprong, maar invaller Bas Dost en Othman Boussaid brachten Utrecht terug tot 2-2. Het punt was een opsteker voor Utrecht na de pijnlijke nederlagen tegen SV Spakenburg (1-4) en Fortuna Sittard (1-2). Na de wedstrijd klonk gefluit van het thuispubliek, maar NEC is inmiddels wel twaalf Eredivisie-duels op rij ongeslagen, de langste reeks sinds april 1976.

NEC moest het voor het eerst dit seizoen stellen zonder Lasse Schöne. De Deense routinier kampte met een enkelblessure en verloor de race tegen klok. Bij de opponent uit Utrecht maakte Ramon Hendriks eindelijk zijn debuut, nadat de huurling afgelopen zomer al overkwam van Feyenoord. Voordat de linksback ook maar één minuut kon maken, zorgde een gescheurde kruisband voor een maandenlange revalidatie. 

De ploeg van Michael Silberbauer maakte in de openingsfase een gedreven indruk én leek zich te willen revancheren van de thuisnederlagen tegen Spakenburg en Fortuna Sittard. Na een kwartier greep NEC echter het initiatief én trok dikwijls frivool ten aanval. Na kansen voor Magnus Mattsson, Elayis Tavsan en Jordy Bruijn, was de combinatie tussen Dimata en Oussama Tannane van pure schoonheid. De Belgische spits was uiteindelijk met een lage schuiver het eindstation van de openingstreffer.

Weifelend handelen van Victor Jensen direct na rust gaf Dimata de kans om zijn achtste seizoenstreffer te maken, nadat Mattsson doelman Vasilis Barkas omspeelde en breed legde. Heel FC Utrecht wilde dat de arbitrage de 2-0 afkeurde, maar daar ging VAR Danny Makkelie niet in mee. Na de snelle tegenslag leek de opgave schier onmogelijk voor FC Utrecht. NEC incasseerde de afgelopen vier Eredivisiewedstrijden slechts één doelpunt. Een succesvolle rebound van invaller Dost gaf FC Utrecht echter een tweede leven. Enkele minuten later bediende Anastasios Douvikas ploeggenoot Boussaid bij de tweede paal en die schoot snoeihard de 2-2 tegen de touwen. NEC kreeg via Tavsan nog de grootste kans op de overwinning, maar Barkas redde subliem. Zo eindigde dit amuserende voetbalgevecht in een gelijkspel, waar vooral het veerkrachtige FC Utrecht zich mee zal verzoenen. 

Man van de wedstrijd: Oussama Tannane

FootballTransfersOussama Tannane had niet misstaan bij Ajax

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fc update, even de tekst aanpassen. N.E.C is 12 eredivisie THUISwedstrijden ongeslagen.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Imposante comeback, reden tot juichen.... Dat zijn weer hele vreemde woordkeuzes. Is van een 0-2 achterstand terugvechten naar 2-2 imposant? Dan zien we vrijwel ieder weekend imposante comebacks... Reden tot juichen? Lijkt me niet, ze zijn weer twee punten verder verwijderd van plek 6...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen