Kuijt steunt collega: 'Op basis van één moment lijkt hij dan een gek'

12 maart 2023, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij ADO Den Haag heerste een vervelende sfeer in de periode dat Dirk Kuyt er trainer was. Mensen werden tegen elkaar opgezet en afspraken werden niet nagekomen. "Ik zou met Giovanni Franken koffie gaan drinken, maar nog voordat die afspraak kon plaatsvinden pakte meneer Reijntjes de telefoon", vertelt Dirk Kuyt.

De oud-trainer van ADO Den Haag was zondagmorgen te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Daarin deed hij het nodige uit de doeken over de situatie bij de Hagenezen. Met name de situatie over de assistent-trainer, of eerder het gebrek daaraan, was een hoofdpijnpunt voor Kuyt en de club. "Ik zat al weken zonder assistent. John Metgod had veel last van zijn heup, maar hij wilde zich niet laten opereren."

Vervangende assistent

Maar er moest een vervanger komen voor Metgod, volgens de spelersgroep moest dat Giovanni Franken worden. Franken was assistent tijdens de krankzinnige degradatie tegen Excelsior, maar hij had het vertrouwen van de spelersgroep. "Ik heb snel aangegeven dat ik dat niet wil, dat dat niet goed is. Maar nood breekt wet, ik vond dat wel lastig. Ik ging met hem koffiedrinken, maar nog voordat die afspraak kon plaatsvinden had meneer Reijntjes de telefoon gepakt." Hij doelt op algemeen directeur Edwin Reijntjes, die Dick Advocaat naar ADO haalde. 

Kuyt heeft weinig negatieve woorden over Franken, die na het Excelsior-debacle de meest vreselijke dingen te horen kreeg en daar fel op reageerde. "Hij werd racistisch bejegend. Hij kreeg ziektes naar zijn hoofd geslingerd. Mijn vader is aan die ziekte overleden en volgens mij zijn vader ook. Dat doet iets met je. Dan word je door één moment neergesabeld en ben je een gek als trainer. Wat hem is overkomen door die ene wedstrijd heeft hij niet verdiend. Het was voor hem ook lastig om op de cursus een stageplek te krijgen", vertelt de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen