Heeft Ajax goud in handen? "Qua potentie zit hij tussen Trossard en Hazard"

12 maart 2023, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In België wordt veel verwacht van Mika Godts. De zeventienjarige vleugelaanvaller ruilde KRC Genk in januari in voor Ajax en speelde sindsdien vier wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin maakte hij één doelpunt.

Vooropgesteld: volgens de Belgische journalisten Jimmy De Schrijver (clubwatcher van Genk voor Het Belang van Limburg) en Jeroen Roppe (commentator bij de Belgische zender Eleven Sports) zijn er nog voldoende punten waarop Godts zich moet verbeteren. Het gaat dan bijvoorbeeld over zijn zelfzuchtigheid bij doelkansen of het verzaken van zijn defensieve taken. Maar ze zien ook veel om enthousiast over te zijn.

"Als ik hem met spelers uit de Belgische nationale ploeg moet vergelijken, zie ik hem een beetje als Leandro Trossard", zegt De Schrijver tegen Ajax Showtime. "Je zou Godts ook wel met Hazard kunnen vergelijken, alleen is Godts wat sneller. Maar qua dribbel kan je hem vergelijken met beide spelers." Qua potentie zit Godts in zijn ogen 'tussen Trossard en Hazard'. "Ik denk eerder het niveau van Trossard, maar als hij dat kan bereiken, wie weet wat er dan nog meer in zit."

Roppe noemt ook de naam van Hazard. "Als ik één speler moet noemen waar hij mij op basis van de wedstrijden die ik van hem heb gezien een beetje aan doet denken, is het Eden Hazard." Zijn er ook Nederlandse spelers van wie Godts iets weg heeft? "Dan zou ik Arjen Robben kunnen zeggen, omdat hij natuurlijk ook altijd van buiten naar binnen trok en doelgericht was. Godts is de man van de actie en met een neusje voor de goal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen