Met deze verwachte opstelling wil Ajax stokoud record evenaren in Heerenveen

12 maart 2023, 09:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax speelt zondagmiddag om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Tegen de Friezen kan de ploeg van trainer John Heitinga een record van 1969 evenaren en dat gaat de ploeg vermoedelijk met de volgende opstelling doen. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis Klaassen; Kudus, Bergwijn, Tadic.

Geen verrassingen dus in de basiself van Heitinga, omdat nagenoeg iedereen weer fit is. Daarnaast ligt de club natuurlijk uit de Europa League, waardoor er ook geen - extra - doordeweekse wedstrijden meer gespeeld worden door Ajax. De club kan zich nu volledig gaan focussen op de Eredivisie met één uitstapje naar de Kuip voor de KNVB-Beker. De race om de titel blijft ongemeen spannend. 

Alleen Ahmet Kaplan is nog steeds geblesseerd, maar sinds zijn komst naar Ajax in augustus van 2022 kwam hij niet in actie door problemen met zijn visum, maar vooral twee flinke blessures. Hij heeft zijn officiële debuut nog niet gemaakt. Ajax betaalde een kleine tien miljoen euro voor de Turkse verdediger.

Het record dat geëvenaard moet worden komt uit 1969 en gaat over het aantal uitwedstrijden waarin gescoord is. Voor Ajax staat de teller nu op 24 uitwedstrijden op rij waarin Ajax gescoord heeft. Tegen Heracles Almelo werd in 2021 met 0-0 gelijkgespeeld. Heerenveen is nog niet op complete oorlogssterkte, maar de club kan wel weer beschikken over Sydney van Hooijdonk, Thom Haye, Tibor Halilovic en Mats Köhler.

Het viertal ontbrak vorig weekend tegen Twente, net als Sven van Beek, Andries Noppert en Daniel Karlsbakk. Heerenveen treedt vermoedelijk aan in de volgende opstelling.

Vermoedelijke opstelling Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert; Tahiri, Olsson, Van Amersfoort; Sahraoui, Van Hooijdonk, Nunnely

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet arrogant zijn Ajax, hun aanvallers zijn rap en zouden een niet goed geconcentreerde Ajax kunnen verrassen, zou jammer zijn dan is ook de 2e plaats gone away.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen