Justin Kluivert spreekt blijdschap uit na heldenrol voor Valencia

12 maart 2023, 08:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Kluivert is blij met zijn beslissende doelpunt voor Valencia tegen Osasuna. De aanvaller maakte in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd en stond na afloop uitzendgemachtigde DAZN te woord. 

"Ik ben erg blij met de overwinning en de drie punten", zei Kluivert. "Kijk naar Mestalla en de goede sfeer vandaag (zaterdag, red.). We hebben erg hard getraind deze week. We spelen goed samen als een team en daar ben ik heel blij mee." De 23-jarige Kluivert maakte zijn vierde doelpunt van het seizoen in LaLiga; hij speelde achttien wedstrijden, waarvan tien als invaller.

Valencia heeft dankzij de zege 26 punten uit 25 wedstrijden. Los Che zijn Almería, Sevilla en Getafe gepasseerd op de ranglijst en staan zestiende, al hebben de eerste twee concurrenten nog wel een wedstrijd tegoed. In Spanje degraderen de onderste drie ploegen rechtstreeks. Het verschil tussen nummer dertien Real Valladolid (28 punten) en nummer negentien Almería (25 punten) is slechts drie punten, waardoor diverse clubs zich nog zorgen moeten maken om degradatie.

Kluivert werd vorige week vrijdag niet opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman gaf de voorkeur aan andere aanvallers, maar Kluivert heeft zeker de ambitie om terug te keren in Oranje. Hij stipte een nadeel aan voor zichzelf ten opzichte van zijn concurrenten: hij speelt in het buitenland. "Dan kun je leuk spelen, wat ik regelmatig doe, maar als je niet veel assists of goals produceert... Mensen kijken gewoon niet zoveel in Nederland. Nederlands voetbal kijkt iedereen, in het buitenland moet je gewoon presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen