Jans geïrriteerd door veld Fortuna: "Je kan hier aardappels verbouwen"

11 maart 2023, 22:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ron Jans zag zijn ploeg zaterdagavond een overtuigende 0-3 overwinning behalen op bezoek bij Fortuna Sittard. Ondanks de ruime uitslag is de oefenmeester niet geheel tevreden met het voetballende optreden van FC Twente. Bij ESPN gaf Jans afloop aan dat ook het veld in Sittard hier aan bijdroeg.

"Ik ben heel blij, maar of het klinkend was…", begint Jans. "Het laatste half uur, na de 0-1, wel ja. Daarvoor was het heel moeizaam. Bij een doeltrap gingen we opbouwen op een veld waarop dat eigenlijk niet mogelijk is. We zeiden nog: "Speel de bal gewoon lang." We hadden in het begin veel balbezit, maar de eerste kans was voor hen. We waren slordig, raakten de bal vaak kwijt en daaruit werden zij gevaarlijker dan wij. Uiteindelijk breekt Cerny de wedstrijd open met een actie en daarna ging het snel."

Lees ook: Uitblinkers Cerny en Ugalde bezorgen Twente eerste uitzege sinds oktober

Over de staat van de grasmat in Limburg was Jans echter niet te spreken. "Nou, ik woon in het noorden van het land en daar verbouwen we veel aardappels, maar dat kan hier op dit veld ook wel. Er was een aantal situaties, ook bij Fortuna trouwens, waarbij de bal gewoon over de zijlijn vliegt. Het is gewoon moeilijk om het op dit veld goed te doen." Toch wil de trainer niet alles aan het veld wijten. "Buiten dat maakten we ook wel veel technische fouten die niets te maken hadden met het veld. In maart is het nog steeds winter en dan zijn de velden niet ideaal. Dan moet je soms een wedstrijd beter lezen en jezelf niet in de problemen brengen voor je eigen doel."

Steun voor veelbesproken Velásquez

Na afloop van de wedstrijd was er veel te doen om het gedrag van Fortuna-trainer Julian Velázquez, die wederom zijn emoties niet in bedwang kon houden. De Spaanse oefenmeester uitte zijn frustratie door klappen uit te delen aan de dug-out na de 0-2. Ondanks de bizarre actie kan Jans wel enig begrip opbrengen voor de emotie van zijn collega. "Ik hoorde ook dat de bal bij een vrije trap waarschijnlijk niet stil lag, dan komen we daar goed weg. Ik vind niet dat we na de 0-1 nog in de problemen zijn gekomen. Dit was het voordeel van de twijfel, maar we hebben ook weleens het nadeel van de twijfel gehad. Ik zie dat een resultaat vaak aan een momentje wordt gekoppeld. Het is niet volgens de regels, dus ik begrijp wel dat mensen dit lastig vinden."

Zie ook: Julio Velázquez laat zich van slechtste kant zien in dug-out Fortuna Sittard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen