Spannende en verhitte Kohlenpott-derby eindigt gelijk na comeback Schalke

11 maart 2023, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Schalke 04 en Borussia Dortmund hebben zaterdagavond de punten gedeeld in de Duitse Kohlenpott-derby. In een vermakelijk en verhit duel kwam de nummer twee van de Bundesliga tot twee keer toe op voorsprong, maar kwam de rodelantaarndrager van de Bundesliga telkens terug in de wedstrijd. Bayern München is de lachende derde dankzij de puntendeling, der Rekordmeister gaat nu alleen aan kop in de Bundesliga.

In de 100e Bundesliga editie van de Revierderby, zoals die in Duitsland wordt genoemd, was er een duidelijke favoriet. Dortmund deelde tot vandaag namelijk de koppositie met Bayern, terwijl Schalke al sinds het begin van het seizoen de laatste plaats bezet. Die Knappen wisten echter negen punten te behalen uit de laatste vijf duels en Dortmund was dus gewaarschuwd, want in de derby zijn vaker verrassingen voorgekomen.

Toch was het Dortmund dat in de 38e minuut op voorsprong kwam dankzij een droge knal van Nico Schlotterbeck. De centrale verdediger kreeg te veel ruimte van de Schalke-verdediging en haalde hard uit richting de verre hoek, waardoor die Schwarzgelben met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzochten voor de rust.

Na de theepauze was het echter Marius Bulter die de Veltins Arena liet ontploffen. Na balverlies van Emre Can kopte de spits knap raak. Tien minuten later maakte Can zijn fout echter goed door de assist te bezorgen bij de 1-2 van Raphael Guerreiro, maar wederom kwam Schalke terug in de wedstrijd. Invaller Kenan Karaman bezorgde het hardwerkende Schalke een verdiend punt, waardoor zijn ploeg de laatste plaats verlaat en tegen de verwachtingen van iedereen in mag blijven hopen op handhaving.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!