Mazraoui keert eindelijk terug bij ontketend Bayern, 4 ex-Ajacieden in actie

11 maart 2023, 17:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bayern München heeft zaterdagmiddag een 5-3 overwinning geboekt op FC Augsburg. In de Allianz Arena schreef Benjamin Pavard twee doelpunten op zijn naam en waren ook Joao Cancelo, Leroy Sané en Alfonso Davies trefzeker. Bij der Rekordmeister begon Matthijs de Ligt zoals gewoonlijk in de basis, terwijl ook Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Daley Blind speelminuten mochten maken. 

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden, was het de nummer dertien van de Bundesliga die in München op voorsprong kwam. Mergim Berisha schoot Augsburg na drie minuten namelijk al op een 1-0 voorsprong. Nog voor de rust kwam de machine van Julian Nagelsmann echter los en een halfuur later had Bayern via Cancelo en twee keer Pavard al een 3-1 voorsprong te pakken.

Voor de rust was het doek eigenlijk al gevallen voor Augsburg, toen Sané na goed voordeel van de scheidsrechter de 4-1 voor open doel binnen kon koppen. In de tweede helft was er daarom ruimte voor Nagelsmann om enkele wisselspelers speeltijd te gunnen, waardoor Gravenbergh en Mazraoui in de 78e minuut binnen de lijnen werden gebracht.

Voor Mazraoui waren dit de eerste speelminuten sinds zijn blessure op het WK in Qatar, waardoor Bayern blij zal zijn met zijn terugkeer. Toen Blind vijf minuten later De Ligt nog mocht vervangen was het Amsterdamse feestje compleet, maar Augsburg zou niet meer terugkomen in de wedstrijd. Davies en Berisha leken de eindstand op 5-2 te bepalen, totdal Irvin Cardona in de allerlaatste seconde het slotakkoord nog bepaalde. Hierdoor heeft Bayern de koppositie in de Bundesliga te pakken en kan het vanavond rustig toekijken naar de wedstrijd tussen Borussia Dortmund, dat op drie punten volgt, en Schalke.

Overige uitslagen

Eintracht Frankfurt - VFB Stuttgart: 1-1

Hertha Berlin - FSV Mainz: 1-1

RB Leizpig - Borussia Mönchengladbach: 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen